Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Πέμπτη, 25/07/2019

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Οι Κασέτες της RecordingTheMasters διαθέσιμες στην ελληνική αγορά.


Οι Κασέτες της RecordingTheMasters διαθέσιμες στην ελληνική αγορά.
2019/07/25, [δ.τ.]

Ο γνωστός κατασκευαστής ταινιών από την Γαλλία ξεκίνησε την παραγωγή των νέων κασετών πριν από μερικούς μήνες και οι πιστοί της αναβίωσης των κασετόφωνων θα έχουν στην διάθεσή τους προϊόντα που δεν θα είναι... “new old stock” και μάλιστα είναι ήδη διαθέσιμα στην ελληνική αγορά από την εταιρία Hi-Fi Power.
Η RecordingTheMasters αποφάσισε να ακολουθήσει το ρεύμα της αγοράς, η οποία, μετά το βινύλιο και τα μαγνητόφωνα ανοικτής ταινίας, επιχειρεί να ανασύρει στην επικαιρότητα και τα κασετόφωνα, με αποτέλεσμα να έχει αυξηθεί η ζήτηση για κασέτες. Ο ρυθμός αύξησης, μάλιστα, είναι ο μεγαλύτερος από όλα τα υπόλοιπα μέσα, καθώς έχει τετραπλασιαστεί από το 2011, αναφέρει η εταιρία. Κάποιοι καλλιτέχνες και εταιρίες παραγωγής, μάλιστα, υποστηρίζουν την τάση καθώς γνωστά ονόματα, ανάμεσά τους οι Jack White, Taylor Swift, Jay-Z και Lana Del Rey έχουν παρουσιάσει άλμπουμ (και) σε κασέτες.
Η FOX (όπως ονομάζεται το προϊόν, από το Ferric-OXide) είναι η πρώτη -εδώ και χρόνια- νέα κασέτα που παράγεται και η RecordingTheMasters αναφέρει ότι θα είναι κατάλληλη και για καθημερινή χρήση (συχνή εγγραφή/αναπαραγωγή) και αρχειοθέτηση. Η παραγωγή της κασέτας γίνεται στο εργοστάσιο της Mulann στην Νορμανδία και προς το παρόν έχει ανακοινωθεί ένας μόνος τύπος, με επίστρωμα οξειδίου του σιδήρου, μήκους 60 λεπτών, το οποίο απαιτεί απλή (Normal-Type I) πόλωση. Το επίστρωμα βασίζεται στην χημική σύνθεση SM900 των Agfa/BASF και το περίβλημα είναι διαφανές. Η εταιρία αναφέρει ότι προς το παρόν δεν έχει σχέδια για την παραγωγή ταινιών υψηλής πόλωσης και καθαρού μετάλλου (Chrome/Type II και Metal/Type IV) και θα αναμένει να δει την ζήτηση που θα διαμορφωθεί.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Hi-Fi Power.

info: HiFi Power, τηλ.: 210-384.5272, http://www.hifipower.gr/, https://www.recordingthemasters.com/