Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 01/10/2019

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Ο Music Server της MusiChi στο RMAF.


Ο Music Server της MusiChi στο RMAF.
2019/09/14, [δ.τ.]

Η πολύ ενδιαφέρουσα συσκευή της MusiChi έκανε την παρθενική της εμφάνιση στο Rocky Mountain Audio Fest όπου, εκτός από τις εντυπώσεις, κέρδισε και μια συμμετοχή στους φιναλίστ των δημοσιογραφικών βραβείων για την καλύτερη συσκευή της κατηγορίας των music servers.
Το ζευγάρι SRV-01/PSU-MC-01 βασίζεται στο εξαιρετικό σύστημα διαχείρισης μουσικής βιβλιοθήκης και playback αρχείων της MusiChi και χρησιμοποιεί την τεχνογνωσία της εταιρίας σε θέματα αναπαραγωγής αρχείων για να υποστηρίξει την λειτουργία ενός audio server ο οποίος είναι βελτιστοποιημένος μόνο για την συγκεκριμένη υπηρεσία.
Το SRV-01 χρησιμοποιεί μια μητρική Mini-ITX της ASRock, με τον διπύρηνο επεξεργαστή J1800 της Intel, και 8GB μνήμης, η οποία τρέχει λειτουργικό Windows, σε μια εγκατάσταση η οποία έχει βελτιστοποιηθεί από την MusiChi με κριτήριο την υψηλότερη δυνατή απόδοση σε υπηρεσίες audio playback. Στον σέρβερ τρέχει η ειδική έκδοση του λογισμικού της MusiChi, (MusiChi Client/Server), η οποία διαχωρίζει το user interface και τις διαχειριστικές λειτουργίες από τις λειτουργίες της αναπαραγωγής του αρχείου. Οι τελευταίες έχουν ανατεθεί στον MusiChi Server ο οποίος είναι εγκατεστημένος στον SRV-01, ενώ οι πρώτες μπορούν να τρέξουν ως client εφαρμογή σε οποιαδήποτε πλατφόρμα η οποία διαθέτει κάποια τρέχουσα έκδοση των Windows (τάμπλετ, επιτραπέζιο υπολογιστή ή laptop) και συνδέεται στο ίδιο δίκτυο.
Το SRV-01 υποστηρίζει όλα τα δημοφιλή φορμά αρχείων, περιλαμβανόμενων των WAV, FLAC, WMA, MP3 και DSF, και μπορεί να διαχειριστεί stream με sample rates από 16-bit/44.1kHz μέχρι 32-bit/384kHz (PCM) και από 2.8ΜΗz μέχρι 5.6MHz (DSD64-DSD128). Η σύνδεσή του με πόρους του οικιακού δικτύου γίνεται μέσω UPnP ενώ, επίσης, υποστηρίζει online streaming από υπηρεσίες όπως το Spotify, το Tidal και το Qobuz.
Το εξωτερικό τροφοδοτικό είναι γραμμικό, πολύ χαμηλού θορύβου και περιλαμβάνει μια OEM έκδοση του 3R Master Time της, επίσης, ελληνικής Ideon Audio. Αναλυτική δοκιμή για το σύστημα μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Ο Music Server της MusiChi στην RMAF.