Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Δευτέρα, 01/07/2019

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Τα προϊόντα της Mega Acoustic στην Ελληνική αγορά.

Τα προϊόντα της Mega Acoustic στην Ελληνική αγορά.
2019/05/10, [δ.τ.]

Η Mega Acoustic είναι μια εταιρία από την Πολωνία η οποία εξειδικεύεται στην κατασκευή υλικών ελέγχου της ακουστικής του χώρου. Βασισμένη στην γνώση του μηχανικού ήχου (και καθηγητή) Bartlomiej Chojnacki προσφέρει μια ιδιαίτερα εκτεταμένη σειρά από υλικά, ώστε να διευκολύνεται ο σχεδιαστής κάθε χώρου στην επίτευξη των στόχων του.
Μια επίσκεψη στον δικτυακό τόπο της εταιρίας (ο οποίος, προς το παρόν είναι μόνο στην μητρική της γλώσσα), δείχνει ότι ο Chojnacki “ξέρει τη δουλειά”, με την έννοια ότι τα υλικά που προσφέρει φαίνονται σχεδιασμένα ώστε να αντιμετωπίζουν όλα τα πιθανά προβλήματα. Στα προϊόντα της Mega Acoustic περιλαμβάνονται προϊόντα για την απορρόφηση αλλά και για την διάχυση του ήχου, αμφότερα απαραίτητα, αν θέλεις να ελέγξεις σωστά την ακουστική συμπεριφορά ενός χώρου και, το κυριότερο, υπάρχει σημαντική ποικιλία σε ό,τι αφορά τις επιδόσεις του κάθε υλικού. Έτσι, στον χώρο της απόσβεσης μπορεί κανείς να βρει αφρώδεις επιφάνειες με συντελεστές απορρόφησης που φθάνουν το 1.0 στις μεσαίες και υψηλές συχνότητες αλλά και επιφάνειες με μεσαίο ή μικρό συντελεστή απορρόφησης (που δεν ξεπερνά το 0.4-0.6) έτσι ώστε να είναι δυνατή κάποια μικρορύθμιση, όταν αυτή απαιτείται. Υπάρχει μια μεγάλη γκάμα επιφανειών διάχυσης (αυτή που φαίνεται στην φωτογραφία λειτουργεί στην περιοχή των 750Ηz-4kHz για μέγιστη διάχυση) αλλά και μια καλή ποικιλία από το δυσκολότερο, ίσως, υλικό, τους απορροφητές χαμηλών συχνοτήτων. Εδώ, η Mega Acoustics προσφέρει διαφορετικά προϊόντα, βελτιστοποιημένα για συγκεκριμένα προβλήματα, όπως είναι, για παράδειγμα, μια σχετικώς χαμηλού κόστους μπασοπαγίδα ευρέως φάσματος (0.4-0.8 για την περιοχή 63-500Hz) η οποία είναι έτσι σχεδιασμένη ώστε να μπορεί να κατανεμηθεί στον χώρο ή μια “συντονισμένη” μπασοπαγίδα για χώρους με έντονο booming (0.7 στην περιοχή 40-63Ηz, με peak 0.9 στα 50Hz).
Τα προϊόντα της Mega Acoustic είναι διαθέσιμα σε μια καλή ποικιλία από χρώματα και διαμορφώσεις επιφάνειας (οι οποίες παίζουν, ενίοτε, ρόλο στα χαρακτηριστικά τους, ειδικά στις υψηλές συχνότητες) και είναι κατάλληλα τόσο για χώρους pro-audio (στούντιο ηχογράφησης, control room και στούντιο ραδιοφωνίας/τηλεόρασης) όσο και για audiophile εφαρμογές. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνείτε με τον αντιπρόσωπο στην ελληνική αγορά, Chameleon Audio.

info: Chameleon Audio, τηλ.: 213-027.7796, http://www.chameleonracks.com/, https://www.mega-acoustic.pl/