Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 12/11/2019

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Η mamalos cables παρουσίασε το epitome, με ελληνικούς νανοσωλήνες.

Η mamalos cables παρουσίασε το epitome, με ελληνικούς νανοσωλήνες.
2019/10/24, [δ.τ.]

Το epitome είναι ένα νέο σύστημα καλωδίων διασύνδεσης χαμηλού σήματος από την mamalos cables, το οποίο βασίζεται στην νανοτεχνολογία και συγκεκριμένα στην χρήση ειδικών υπεραγώγιμων νανοσωλήνων άνθρακα οι οποίοι παράγονται στην Ελλάδα! Το νέο καλώδιο αποτελεί την συνέχεια του elixir της ίδιας εταιρίας, του πρώτου στην Ελλάδα και ενός από τα πρώτα παγκοσμίως που χρησιμοποιούν αυτή την τεχνολογία. Είναι, επίσης, το πρώτο καλώδιο στην Ελλάδα το οποίο περιλαμβάνει αγωγούς σε υγρή μορφή.
Εκτός από τον επαναστατικό αγωγό του, το epitome περιλαμβάνει, ακόμη, μια πολύ ισχυρή θωράκιση αποτελούμενη από πλέγμα καθαρού χαλκού, διαθέτει ομοαξονική γεωμετρία χαμηλής χωρητικής αντίστασης, βαριά θωρακισμένους μεταλλικούς ακροδέκτες, διπλό εξωτερικό περίβλημα υψηλής αντοχής και, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η mamalos, προσφέρει εξαιρετικά υψηλή απόδοση σε χαμηλή τιμή.
Με βάση τις δημοσιευμένες πληροφορίες, κάθε "επίτομο" αποτελείται από έναν βαριάς κατασκευής και υπερύψηλης καθαρότητας μονόκλωνο αγωγό ειδικά κατασκευασμένο από χαλκό ελεύθερο οξυγόνου, προερχόμενο αποκλειστικά από πρωτογενές ελληνικό μετάλλευμα, εμπλουτισμένο, σε μοριακό επίπεδο και σε πολύ συγκεκριμένες συνθήκες, με υπεραγώγιμους νανοσωλήνες άνθρακα, μέσω της χρήσης ενός μοναδικού masterbatch το οποίο έχει αναπτυχθεί ειδικά από την mamalos cables. Στην συνέχεια, ο αγωγός περιβάλλεται από ένα ομογενοποιημένο μίγμα που περιέχει υπεραγώγιμους νανοσωλήνες άνθρακα, και το οποίο παραμένει σε υγρή μορφή μέσα στο καλώδιο σε συνθήκες υποπίεσης, σχηματίζοντας έναν ξεχωριστό αγωγό πάχους τουλάχιστον 2 mm σε ομοαξονική διάταξη με τον πρώτο. Η όλη κατασκευή περιβάλλεται τελικά από υπερυψηλής ποιότητας PVC το οποίο έχει υποστεί και αυτό ειδική επεξεργασία εμπλουτισμού μέσω νανοτεχνολογίας.
Σύμφωνα με την εταιρία, το περιβάλλον ομογενοποιημένο μίγμα νανοσωλήνων έχει μελετηθεί ειδικά, έτσι ώστε να λειτουργεί επιπρόσθετα και ως ένα μέσο εξάλειψης των κραδασμών, εκμηδενίζοντας παράλληλα την τριβή των εσωτερικών αγωγών με το περίβλημα από PVC και έτσι την κάθε φυσική επαφή με το διηλεκτρικό. Ταυτόχρονα, επειδή είναι χημικά ουδέτερο, αποτρέπει ολοκληρωτικά την οξείδωση.
Το epitome είναι βαριά θωρακισμένο έναντι αλληλεπιδράσεων τύπου EMI και RFI από ένα πολύ χαμηλής ωμικής αντίστασης ισχυρό πλέγμα αποτελούμενο από επικασσιτερωμένους αγωγούς καθαρού χαλκού. Τα καλώδια είναι τερματισμένα με υψηλής ποιότητας επίχρυσα RCA κατασκευασμένα, επίσης, από καθαρό χαλκό. Το περίβλημα κάθε βύσματος καλύπτεται εσωτερικά με δύο επάλληλες στρώσεις του γνωστού masterbatch της mamalos, από αγώγιμους νανοσωλήνες άνθρακα δημιουργώντας μια ισχυρή θωράκιση.
Η mamalos αναφέρει ότι δεν απαιτείται χρόνος προσαρμογής του καλωδίου (στρώσιμο), καθώς αυτό γίνεται ήδη στην φάση της παραγωγής με ειδική γεννήτρια σήματος σχεδιασμένη για αυτόν τον σκοπό. Το κόστος του epitome είναι €520, για ένα ζευγάρι με μήκος ενός μέτρου, ενώ παρέχεται δοκιμαστική περίοδος 15 ημερών με εγγύηση επιστροφής χρημάτων και εγγύηση τεσσάρων ετών.

info: mamalos Cables, τηλ.: 694-4624.517, http://www.mamalos.com/