Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 21/05/2019

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


PD-151: Νέο πλατό από την Luxman.


PD-151: Νέο πλατό από την Luxman.
2019/02/27, [δ.τ.]

Βασισμένο στις ιδέες του επιτυχημένου PD-171Α, το οποίο παρουσιάστηκε το 2015, το PD-151 απευθύνεται σε ένα ευρύτερο κοινό αλλά διαθέτει ένα πακέτο από ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά: Νέο κινητήρα με έλεγχο ταχύτητας κλειστού βρόχου, βραχίονα της Jelco με headshell από μαγνήσιο και βαριά κατασκευή που εξασφαλίζει αντοχή στους κραδασμούς.
Όπως και το μεγαλύτερο μοντέλο, το PD-151 χρησιμοποιεί μετάδοση κίνησης μέσω ιμάντα, ο οποίος είναι ο ίδιος, με αυτόν του PD-171A, με το ιδιαίτερα μεγάλο πλάτος, αλλά ο κινητήρας είναι καινούριος, άψηκτρος DC, ο οποίος τροφοδοτείται από έναν μετατροπέα AC/PWM/DC και οδηγείται από ένα κλειστό σύστημα ελέγχου που ανιχνεύει την ταχύτητα περιστροφής και κάνει τις απαραίτητες διορθώσεις, ενώ προσφέρει δυνατότητα επιλογής 33, 45 και 78 στροφών.
Το πλατό είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο έχει βάρος 4kg και ο ιμάντας εφαρμόζεται στην περιφέρειά του. Το έδρανο είναι κατασκευασμένο από συνθετικό υλικό (PEEK, Polyether-Ether-Ketone) για τις αξονικές (κάθετες) δυνάμεις και από ορείχαλκο για τις ακτινικές (οριζόντιες) δυνάμεις. Η εταιρία αναφέρει ότι το W&F του πλατό είναι μετρημένο στο 0.04% (RMS, ζυγισμένο).
Για την απομόνωση των κραδασμών, η Luxman χρησιμοποιεί, καταρχήν, ρυθμιζόμενα ελαστικά σημεία στήριξης και, επιπροσθέτως, έχει αυξήσει την μάζα του σασί με μια πλάκα από αλουμίνιο πάχους 10 χιλιοστών. Στο εσωτερικό, χρησιμοποιούνται ελαστικά παρεμβύσματα για την στήριξη του κινητήρα και του μετασχηματιστή τροφοδοσίας.
Ο βραχίονας του PD-151 είναι κατασκευασμένος από την Jelco. Είναι τύπου “S” με ενεργό μήκος 214 χιλιοστά (με υπερκρέμαση 15mm), στατικά ζυγισμένος με πολύ χαμηλές τριβές, όπως αναφέρει η εταιρία. Το headshell είναι κατασκευασμένο από μαγνήσιο και ζυγίζει 13 γραμμάρια, ενώ η καλωδίωση, τόσο στο εσωτερικό του βραχίονα όσο και συνολικά, μέχρι την έξοδο, χρησιμοποιεί καλώδια από χαλκό ελεύθερο οξυγόνου. Ο βραχίονας συνοδεύεται από αντίβαρο για χρήση με κεφαλές με μάζα στην περιοχή 4-12gr, ενώ, προαιρετικώς, είναι διαθέσιμο και αντίβαρο για την περιοχή των 9-19gr. Προαιρετικώς επίσης, το πλατό μπορεί να συνοδεύεται και από κάλυμμα για προστασία από την σκόνη.

info: All About Audio Video, τηλ.: 213-0998.206, http://www.allaboutav.gr/, http://www.luxman.com/