Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 22/01/2019

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Η KEF ανακοίνωσε την νέα εκδοχή της σειράς ηχείων R.


Η KEF ανακοίνωσε την νέα εκδοχή της σειράς ηχείων R.
2018/09/30, [δ.τ.]

Μια από τις πλέον επιτυχημένες σειρές ηχείων του γνωστού κατασκευαστή, απέκτησε νέα έκδοση η οποία δεν βασίζεται σε επιφανειακές, ελέω αισθητικής, αλλαγές αλλά χρησιμοποιεί την νέα γενιά Uni-Q, νέα μιντ/γούφερ και τεχνολογίες βασισμένες στην κορυφαία σειρά Reference (αλλά και το LS50).
Σίγουρα η πιο δραστική αλλαγή στην νέα σειρά R είναι η χρήση της νέας συστοιχίας τουίτερ/μιντρέιντζ Uni-Q. Στην δωδέκατη γενιά της πλέον, η Uni-Q έχει βελτιωθεί σε ορισμένα κρίσιμα σημεία, όπως είναι η απόσβεση των συντονισμών που δημιουργούνται στο διάκενο μεταξύ των δύο μονάδων, η σχεδίαση του μαγνητικού συστήματος και ο κυματοδηγός που χρησιμοποιείται, η νέα έκδοση του οποίου βασίζεται σε μια διαμόρφωση την οποία η KEF ονομάζει “Shadow Flare” και εξασφαλίζει -κατά τα λεγόμενά της- μείωση των φαινομένων περίθλασης από τις ακμές της μπάφλας.
Τα γούφερ που χρησιμοποιούνται στην νέα σειρά είναι, επίσης, καινούρια. Βασίζονται σε κώνους με βελτιωμένη ακαμψία και ανάρτηση η οποία επιτρέπει μεγαλύτερες διαδρομές. Αλλαγές έχουν γίνει, επίσης, στο εσωτερικό της καμπίνας, με νέες ενισχύσεις (οι οποίες έχουν κάποια ελαστικότητα, όπως συμβαίνει και στην περίπτωση της καμπίνας του LS50), στον αυλό του bass reflex, ο οποίος είναι σχεδιασμένος έτσι ώστε να ελαχιστοποιεί τους συντονισμούς στην μεσαία περιοχή, ακόμη και στο προστατευτικό πλέγμα, όπου χρησιμοποιείται ύφασμα με μικροΐνες, προσαρμοσμένο με τρόπο που καταργεί τα ξύλινα πλαίσια και είναι διάτρητο ακριβώς μπροστά στα μεγάφωνα ώστε να διευκολύνεται η σωστή ακτινοβολία τους (η εταιρία αναφέρει ότι μπροστά από κάθε μονάδα υπάρχουν 1801 οπές, “ανοιγμένες με ακρίβεια”).
Η νέα σειρά R περιλαμβάνει τρία ηχεία δαπέδου (R11, R7 και R5), ένα ηχείο ραφιού/βάσης (R3), ένα μοντέλο για χρήση στο κεντρικό κανάλι (R2c) καθώς επίσης και μοντέλο για χρήση σε συστήματα Dolby Atmos (στα κανάλια ύψους), με κωδικό R8a. Τα διαθέσιμα φινιρίσματα είναι μαύρη και λευκή λάκα και καρυδιά.

info: ΕΤΥΤ, τηλ.: 210-674.1363, http://www.etyt.gr/, http://www.kef.com/