Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 05/02/2019

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


LSX από την KEF: Νέο ασύρματο ηχείο στα ίχνη του LS50.


LSX από την KEF: Νέο ασύρματο ηχείο στα ίχνη του LS50.
2018/11/02, [δ.τ.]

Εκμεταλλευόμενη την εμπειρία της από τον σχεδιασμό του, ομολογουμένως, επιτυχημένου LS50 Wireless, η KEF παρουσίασε ένα νέο μοντέλο ασύρματου ηχείου, το LSX. Σχεδιασμένο από τον Michael Young, το νέο μοντέλο στοχεύει ένα κοινό που αναζητά ένα συνδυασμό προσεγμένης αισθητικής και καλής ποιότητας στον ήχο.
Το LSX είναι ένα σύστημα δύο ηχείων με πλήρως ασύρματη λειτουργία, τόσο σε ό,τι αφορά στην σύνδεση των πηγών όσο και στην σύνδεση των δύο μελών του ζεύγους μεταξύ τους. Βασίζεται στην τεχνολογία AirPlay 2 της Apple και σε συνδυασμό με συσκευές που τρέχουν iOS θα μπορεί να πραγματοποιήσει ασύρματο streaming και σε περιβάλλον multi-room (η εταιρία έχει ανακοινώσει ότι η σχετική δυνατότητα θα είναι διαθέσιμη, μέσω αναβάθμισης, σύντομα).
Το ηχείο βασίζεται σε DSP το οποίο έχει αναπτύξει η ίδια η KEF (είναι γνωστό ως Music Integrity Engine) και εξασφαλίζει χρονική ευθυγράμμιση. Χρησιμοποιεί συνολικά τέσσερις ενισχυτές με στάδιο ισχύος σε τάξη D (έναν ανά κανάλι και ανά δρόμο) σε συνδυασμό με έναν DAC ανά ηχείο. Το LSX υποστηρίζει streaming μέχρι 24/48 με ασύρματη σύνδεση μεταξύ των δύο ηχείων και μέχρι 24/96 με ενσύρματη σύνδεση (η οποία απαιτεί ένα πρόσθετο καλώδιο). Οι παρατηρητικοί θα έχουν ήδη διαπιστώσει ότι το ηχείο βασίζεται στην γνωστή ομοαξονική μονάδα Uni-Q, μια έκδοση της οποίας χρησιμοποιείται στα LS50 και LS50 Wireless, αλλά και σε άλλα “μεγάλα” ηχεία της εταιρίας.
ι καμπίνες του LSX έχουν χαρακτηριστικά καμπυλωμένες μπάφλες και έχουν σχεδιαστεί με τεχνικές τις οποίες η KEF εφαρμόζει και στις audiophile σειρές της. Το ηχείο είναι διαθέσιμο σε πέντε διαφορετικά χρώματα (μαύρο, μπλε, καστανό, λαδί και λευκό). Με εξαίρεση το λευκό φινίρισμα, τα τέσσερα υπόλοιπα έχουν επένδυση με υφάσματα της Δανέζικης Kvadrat.

info: ΕΤΥΤ, τηλ.: 210-674.1363, http://www.etyt.gr/, http://www.kef.com/