Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 25/06/2019

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Τα προϊόντα της Grandinote στην Ελληνική αγορά.

Τα προϊόντα της Grandinote στην Ελληνική αγορά.
2019/05/25, [δ.τ.]

Οι σχεδιάσεις του Massimiliano Magri έχουν ένα ξεχωριστό ενδιαφέρον καθώς, στο σύνολο τους, βασίζονται σε τοπολογίες που έχουν γίνει γνωστές και εφαρμόζονται σε συσκευές με λυχνίες αλλά χρησιμοποιούν παντού ημιαγωγούς. Η Grandinote έχει μια μεγάλη γκάμα προϊόντων, τα οποία είναι πλέον διαθέσιμα και στην ελληνική αγορά από την Nexus Acoustics.
Με βάση τα όσα αναφέρει ο ίδιος ο Magri, τα πλεονεκτήματα της ιδέας του, η οποία ονομάζεται Magnetosolid σχετίζονται με τον τρόπο που συμπεριφέρονται οι ημιαγωγοί. Για παράδειγμα, με την αντίσταση εξόδου των ενισχυτών του να βρίσκεται στα γνωστά, πολύ χαμηλά, επίπεδα των ημιαγωγικών σταδίων εξόδου, ο συντελεστής απόσβεσης και, επομένως, η συνολική απόκριση συχνότητας του συστήματος ενισχυτής-ηχείο είναι πολύ καλύτερη σε σχέση με αυτήν ενός ενισχυτή με λυχνίες.
Η Grandinote έχει κάνει “δουλειά” και στον χώρο των μετασχηματιστών εξόδου (ένα εξάρτημα του οποίου η ύπαρξη υπαγορεύεται από τις ίδιες τις τοπολογίες και όχι από τα εξαρτήματα καθαυτά, λέει ο Magri). Εδώ, χρησιμοποιείται ένα νέο υλικό για τον πυρήνα των μετασχηματιστών, το οποίο οδηγεί σε πολύ καλύτερες επιδόσεις αλλά έχει το μειονέκτημα του πολύ υψηλού κόστους. Η λύση στο θέμα αυτό δίνεται με την ύπαρξη διαφορετικών εκδόσεων της ίδιας συσκευής την απλή Magnetosolid και την Magnetosolid-VHP, με την τελευταία να χρησιμοποιεί τους ειδικούς μετασχηματιστές.
Η λίστα με τα προϊόντα της Grandinote δεν είναι καθόλου μικρή. Αυτή την στιγμή προσφέρει τρεις ολοκληρωμένους ενισχυτές (A Solo, Shinai και Prestigio) με τους αντίστοιχους σε έκδοση VHP (Essenza, Supremo και Divina), έναν δικαναλικό τελικό (Silva και Araldo σε έκδοση VHP), έναν μονομπλόκ τελικό (Futura και Demone-VHP), τρεις προενισχυτές line (Proemio, Domino και Genesi), έναν phono (Celio) και ένα Streamer/DAC (Volta). Η εταιρεία διαθέτει, ακόμη, έξι μοντέλα ηχείων από το μικρό βάσης Mach 2P μέχρι το κορυφαίο Mach 36, μία σχεδίαση με 36 γούφερ και 35 τουίτερ της οποίας η καμπίνα ζυγίζει 100 κιλά. Οι απόψεις του Magri για τα ηχεία είναι, επίσης, ριζοσπαστικές, καθώς έχει επιλέξει να μην χρησιμοποιεί ηλεκτρικά φίλτρα διαχωρισμού αλλά μόνο τις μηχανικές ιδιότητες των διαφραγμάτων (τις οποίες ελέγχει με την χρήση ειδικών υλικών) και να εφαρμόζει μια δικής του έμπνευσης φόρτιση την οποία ονομάζει Semi-Resonance Tube (S.R.T.).
Τα προϊόντα της Grandinote είναι διαθέσιμα στην ελληνική αγορά από την Nexus Acoustics.

info: Nexus Acoustics, τηλ.: 210-983.0207, http://www.nexusacoustics.com/, http://www.grandinote.it/