Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Παρασκευή, 05/04/2019

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Ενισχυτής ακουστικών από την Focal.




Ενισχυτής ακουστικών από την Focal.
2019/02/22, [δ.τ.]

Η εταιρία από την Γαλλία, μπήκε στην αγορά των ακουστικών υψηλού επιπέδου μόλις πριν από τρία χρόνια, με πολύ θετικά αποτελέσματα μέχρι στιγμής και, με τον ενισχυτή Arche, φαίνεται ότι προσπαθεί να συμπληρώσει την παρουσία της. Πρόκειται για μια σχεδίαση βασισμένη σε σχέδιο που έχει δημιουργήσει η Micromega και, εννοείται, περιλαμβάνει και DAC.
Ο χρήστης έχει στη διάθεσή του μια αναλογική είσοδο και τρεις ψηφιακές, από τις οποίες οι δύο είναι συμβατικές S/PDIF (ομοαξονική και οπτική) και η μία θύρα USB, η οποία μπορεί να υποστηρίξει stream μέχρι 32/384 και DSD256, έξοδο για σύνδεση με άλλες συσκευές (RCA/XLR) και δύο εξόδους για σύνδεση ακουστικών, μια συμβατική TRS 6.35mm και μια για σύνδεση balanced (5-pin XLR).
Ο Arche έχει αρχιτεκτονική dual mono και βασίζεται σε δύο ολοκληρωμένα D/Α της Asahi Kasei με δυνατότητα χειρισμού 32/768 και σε ενισχυτή ισχύος με στάδιο εξόδου σε τάξη Α, ο οποίος αποδίδει μέχρι 1W/32Ω ανά κανάλι και μπορεί να οδηγήσει ακουστικά με ονομαστική αντίσταση στην περιοχή των 16-600Ω.
Μια αρκετά ενδιαφέρουσα πλευρά του ενισχυτή είναι μια σειρά από presets ισοστάθμισης μέσω των οποίων ο χρήστης μπορεί να τον προσαρμόσει σε κάποιο από τα “μεγάλα” μοντέλα ακουστικών της Focal, το Utopia, το Stellia, το Clear, το Elegia και το Elear, έτσι ώστε η συμπεριφορά του, σε ότι αφορά την τονική ακρίβεια, να είναι βελτιστοποιημένη για αυτά. Η εταιρία δεν αναφέρει τίποτα σχετικό με την δυνατότητα υποστήριξης άλλων μοντέλων, τώρα ή στο μέλλον, ούτε για υποστήριξη ακουστικών άλλων κατασκευαστών, ωστόσο το λογισμικό που αφορά σε αυτή την δυνατότητα είναι αναβαθμίσιμο μέσω θύρας USB, επομένως, μπορεί να θεωρήσει κανείς, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά.
O Arche συνοδεύεται από ένα ειδικό στάντ από μασίφ αλουμίνιο, για την τοποθέτηση των ακουστικών, όταν δεν χρησιμοποιούνται.

info: Athens Pro Audio, τηλ.: 210-330.1031, http://www.athensproaudio.gr/, http://www.focal.com/