Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 26/02/2019

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


DV-2: Νέος DAC από την EMM Labs.


DV-2: Νέος DAC από την EMM Labs.
2019/02/12, [δ.τ.]

O Meitner ταράζει και πάλι τα νερά στον χώρο του ψηφιακού ήχου με έναν νέο μετατροπέα d/a ο οποίος χρησιμοποιεί ένα μεγάλο μέρος από την τεχνογνωσία της EMM στην επεξεργασία του ψηφιακού σήματος, περιλαμβάνοντας, εκτός από τον επεξεργαστή MDAC2, ένα νέο ρυθμιστικό στάθμης, νέο USB interface και φροντισμένο clocking.
Η εταιρία αναφέρει ότι ο DV-2 βασίζεται αρκετά στον πολύ επιτυχημένο, κορυφαίο, DA2, αλλά χρησιμοποιεί ένα νέο ρυθμιστικό στάθμης, το οποίο ονομάζεται VControl. Το VControl λειτουργεί στο ψηφιακό πεδίο αλλά, σύμφωνα με την EMM, δεν μειώνει την ανάλυση του ψηφιακού σήματος, προσφέροντας “απόλυτη διαφάνεια” σε όλες τις στάθμες. Το ρυθμιστικό είναι ενσωματωμένο στον επεξεργαστή σήματος της συσκευής, ο οποίος είναι ο MDAC2, μια custom σχεδίαση της EMM η οποία λειτουργεί σε ρυθμό DSD 16x και δεν βασίζεται σε συμβατικά ολοκληρωμένα κυκλώματα για την μετατροπή του ψηφιακού σήματος σε αναλογικό.
Νέο, επίσης, είναι και το κύκλωμα διαχείρισης της θύρας USB, η οποία προσφέρει γαλβανική απομόνωση από τον υπολογιστή και επιτρέπει στον μετατροπέα να διαχειριστεί σήματα DSD 2x και PCM/DXD (32-bit/384kHz), ενώ είναι συμβατή και με MQA. Ο χρονισμός της συσκευής βασίζεται στο custom κύκλωμα MCLK2 της EMM, ενώ το interface των συμβατικών ψηφιακών εισόδων βασίζεται στην τεχνολογία MFAST για γρήγορο συγχρονισμό και ελαχιστοποίηση του jitter.
Από πλευράς δυνατοτήτων σύνδεσης, εκτός της θύρας USB, ο DV-2 προσφέρει μια είσοδο AES/EBU και τέσσερις S/PDIF, από τις οποίες οι δύο είναι ομοαξονικές (BNC) και οι δύο οπτικές (Toslink), ενώ υπάρχει ακόμη η ειδική είσοδος EMM Optilink (με βύσμα ST Glass) για την σύνδεση τρανσπόρτ SA-CD/CD της εταιρίας. Οι συμβατικές ψηφιακές είσοδοι ανεβαίνουν μέχρι τα 24/192 (PCM) και υποστηρίζουν DSD. Η αναλογική έξοδος είναι διαθέσιμη σε single ended και balanced μορφή.