Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Σάββατο, 07/09/2019

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Νέα αντιπροσώπευση για Classé, Polk και Definitive Technology.


Νέα αντιπροσώπευση για Classé, Polk και Definitive Technology.
2019/07/22, [δ.τ.]

Τρεις πολύ γνωστές και ενδιαφέρουσες εταιρίες, η Classé, η Polk Audio και η Definitive Technology απέκτησαν στις αρχές του καλοκαιριού νέο αντιπρόσωπο στην Ελληνική αγορά, αφού η Κινοτεχνική ανέλαβε την εισαγωγή και υποστήριξη των προϊόντων τους, τα οποία θα πλαισιώσουν αυτά των Denon, Dali, Q-Acoustics, QED και Goldring τα οποία επίσης εισάγονται από αυτήν.
Η Classé είναι γνωστή για τις κορυφαίες της υλοποιήσεις στον χώρο των ενισχυτών, ολοκληρωμένων, προενισχυτών και τελικών ενισχυτών καθώς επίσης και των ψηφιακών πηγών και επέστρεψε στην παγκόσμια αγορά ύστερα από μια μικρή διακοπή των δραστηριοτήτων της στις αρχές του 2019. Με βάση τα όσα αναφέρει η ίδια η εταιρία, θα διαθέσει δύο νέες σειρές προϊόντων, την Delta, η οποία είναι η πλήρως αναμορφωμένη κορυφαία σειρά προϊόντων της και την Sigma η οποία περιλαμβάνει συσκευές σε μια χαμηλότερη κατηγορία τιμής.
Η Polk Audio και Definitive Technologies έχουν ένα κοινό κομμάτι ιστορίας, καθώς και στις δύο έχει εμπλακεί ο Sandy Gross ένας από τους σημαντικούς ανθρώπους του αμερικανικού audio (ο οποίος βρίσκεται πίσω και από τις σχεδιάσεις της GoldenEar). Η Polk, πάντως, έχει σαφώς μεγαλύτερη ιστορία η οποία ξεκινά το 1972 και αποτελεί, χωρίς αμφιβολία, έναν από τους παραδοσιακούς κατασκευαστές στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού. Και οι δύο κατασκευαστές μοιράζονται τα τελευταία χρόνια την ίδια εταιρική ομπρέλα καθώς ανήκουν στην Sound United, η οποία διαχειρίζεται επίσης τα brands της Marantz και της Denon. Παρά τα πολλά κοινά τους, πάντως, έχουν αρκετές διαφορές στο επίπεδο του σχεδιασμού προϊόντων, με την Polk να προσφέρει πολύ περισσότερα μοντέλα, δίνοντας έμφαση στις παθητικές σχεδιάσεις και την Definitive Technology να ακολουθεί την δική της, χαρακτηριστική πορεία χρησιμοποιώντας συστηματικά παθητικούς ακτινοβολητές για την φόρτιση των γούφερ, ενεργούς κλάδους στις χαμηλές συχνότητες και ακτινοβολία στον χώρο με χαρακτηριστικά δίπολου, με μονάδες μεσαίων/υψηλών συχνοτήτων τοποθετημένες στην πίσω πλευρά της καμπίνας. Τόσο η Polk όσο και η Definitive Technology προσφέρουν μοντέλα βάσης και δαπέδου και έχουν σειρές ηχείων οργανωμένες έτσι ώστε να καλύπτονται και όσοι θέλουν να συνθέσουν πολυκαναλικά συστήματα.