Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 17/12/2019

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Η Cayin ανανέωσε εκ βάθρων τον iDAC-6.

Η Cayin ανανέωσε εκ βάθρων τον iDAC-6.
2019/11/28, [δ.τ.]

Η νέα εκδοχή του DAC/Προενισχυτή της εταιρίας, η οποία ονομάζεται, απλώς, iDAC-6MK2, διατηρεί κάποιες ομοιότητες με το πολύ επιτυχημένο μοντέλο του 2017, αλλά έχει και πολύ σοβαρές διαφορές, τόσο σε επίπεδο κυκλώματος όσο και σε επίπεδο δυνατοτήτων και user interface.
Όσοι είχαν διαβάσει την σχετική δοκιμή πριν από δύο περίπου χρόνια θα αναγνωρίζουν σίγουρα την νέα έκδοση, χάρις το περιορισμένων διαστάσεων σασί της και το χαρακτηριστικό ρυθμιστικό στάθμης, αλλά οι ομοιότητες σταματούν εκεί. Ο νέος iDAC-6 βασίζεται στον κορυφαίο ES9028Pro της ESS και μπορεί πλέον να διαχειριστεί streams PCM μέχρι 32-bit/768kHz και streams DSD μέχρι DSD512. Το αναλογικό στάδιο έχει διατηρήσει τον διπλό του χαρακτήρα και ο χρήστης μπορεί και πάλι να επιλέξει μεταξύ μίας εξόδου με ημιαγωγούς και της προσθήκης ενός buffer βασισμένου σε τέσσερις διπλοτριόδους 6N1B. Στο νέο μοντέλο, ωστόσο, η δυνατότητα αυτή υπάρχει τόσο στην single ended όσο και στην balanced έξοδο. Επιπροσθέτως, η συσκευή μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε ως καθαρόαιμος DAC (με fixed στάθμη εξόδου), είτε ως προενισχυτής, με δυνατότητα ρύθμισης στάθμης.
Οι δυνατότητες σύνδεσης έχουν επίσης εμπλουτισθεί, καθώς ο MK2 έχει πλέον δύο ομοαξονικές S/PDIF (RCA) να συμπληρώνουν την οπτική (Toslink) και την AES/EBU (XLR) καθώς επίσης και είσοδο I2S η οποία είναι υλοποιημένη μέσω ενός mini HDMI. Η θύρα USB επιτρέπει το streaming υψηλής ανάλυσης μέσω υπολογιστή.
Ο νέος DAC χρησιμοποιεί μια μεγάλη (3.95 ίντσες) έγχρωμη οθόνη AMOLED όπου προβάλλονται τα μενού, οι επιλογές που έχει κάνει ο χρήστης και πληροφορίες σχετικές με stream και διατηρεί την δυνατότητα επιλογής ψηφιακών φίλτρων. Η τιμή του είναι κάπως υψηλότερη από αυτή του πρώτου μοντέλο, στα €1.299,-

info: Ultimate Audio Video, τηλ.: 210-994.9050, http://www.ultimateaudio.gr/, http://en.cayin.cn/