Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Δευτέρα, 30/09/2019

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Επίσημη επιστροφή της Cambridge Audio στην Ελληνική αγορά.


Επίσημη επιστροφή της Cambridge Audio στην Ελληνική αγορά.
2019/09/25, [δ.τ.]

Έγινε σε ειδική εκδήλωση για τους δημοσιογράφους η επίσημη ανακοίνωση της επιστροφής της Cambridge Audio στην ελληνική αγορά, μέσω της WaveMotion. Ο ιστορικός κατασκευαστής από την Βρετανία φαίνεται να έχει μεγάλες φιλοδοξίες, καθώς η φιλοσοφία και η γκάμα των προϊόντων του τού επιτρέπουν να απευθυνθεί στην πλειοψηφία των φίλων του ήχου.
Την παρουσίαση άνοιξε ο κύριος Τζιραλής, CEO της WaveMotion, κάνοντας μία αναδρομή στην πορεία και την εξέλιξη της WaveMotion στον χώρο του ήχου, ενώ ο Tony Stott, εκπρόσωπος μάρκετινγκ της Cambridge Audio, ανέλαβε να παρουσιάσει τις αξίες και αρχές της εταιρείας, καθώς και κάποια σημαντικά στοιχεία των τεχνολογιών που χρησιμοποιεί στα προϊόντα της.

Επίσημη επιστροφή της Cambridge Audio στην Ελληνική αγορά.

Ακολούθησε επίδειξη τριών διαφορετικών συστημάτων τα οποία ήταν βασισμένα στις τρεις σειρές προϊόντων της εταιρίας, της οικονομικής AX, της μεσαίας CX και της κορυφαίας σειράς Edge, η οποία παρουσιάστηκε με την ευκαιρία συμπλήρωσης πενήντα ετών από την ίδρυση της εταιρίας και έχει ονομαστεί προς τιμή του Gordon Edge, του ανθρώπου που σχεδίασε τον ολοκληρωμένο ενισχυτή P40, το πρώτο προϊόν της Cambridge Audio.
Αυτή τη στιγμή, η Cambridge έχει έναν αρκετά μεγάλο κατάλογο προϊόντων, σε δέκα διαφορετικές σειρές. Σε αυτές περιλαμβάνονται ψηφιακές πηγές (CD players και streamers), ολοκληρωμένοι ενισχυτές, ραδιοενισχυτές, προενισχυτές και τελικοί ενισχυτές, ηχεία για χρήση σε δικαναλικά και πολυκαναλικά συστήματα καθώς επίσης ασύρματα και lifestyle ηχεία

Επίσημη επιστροφή της Cambridge Audio στην Ελληνική αγορά.

Οι πλέον ενδιαφέρουσες σειρές προϊόντων είναι η σειρά AX, η οποία συνδυάζει ποιότητα και προσιτές τιμές (ένα παιχνίδι το οποίο η Cambridge γνωρίζει καλά) και περιλαμβάνει δύο CD player, δύο ολοκληρωμένους ενισχυτές και δύο ραδιοενισχυτές, η σειρά CX, με έμφαση στην διαχείριση ψηφιακών σημάτων υψηλής ανάλυσης, η οποία περιλαμβάνει δύο ολοκληρωμένους ενισχυτές, δύο ραδιοενισχυτές, ένα CD Transport και ένα streamer και, φυσικά, η κορυφαία Edge, η οποία περιλαμβάνει έναν ολοκληρωμένο ενισχυτή, έναν προενισχυτή με ενσωματωμένο network player και έναν τελικό ενισχυτή.

Επίσημη επιστροφή της Cambridge Audio στην Ελληνική αγορά.

Σε δική του κατηγορία, πρέπει να τοποθετηθεί το πλατό Alva TT, μια άκρως ενδιαφέρουσα προσπάθεια των Βρετανών να συνδυάσουν την σύγχρονη τάση του ασύρματου ήχου μέσω Bluetooth με τις απαιτήσεις των audiophiles για μια καλή αναλογική πηγή. Το αποτέλεσμα ξεχωρίζει από άλλα προϊόντα που δίνουν έμφαση στο χαμηλό κόστος, χρησιμοποιώντας αρχιτεκτονική άμεσης οδήγησης, προενισχυτή phono βασισμένο στα κυκλώματα της σειράς Alva, καλής ποιότητας βραχίονα και κεφαλή και ενσωματώνοντας τον codec aptX HD της Qualcomm.

Επίσημη επιστροφή της Cambridge Audio στην Ελληνική αγορά.

Στο περιθώριο της εκδήλωσης, η WaveMotion ανακοίνωσε και την διάθεση των ηχείων της Q Acoustics. Η Q Acoustics είναι μια σχετικώς νέα εταιρία κατασκευής ηχείων, με έτος ίδρυσης το 2006 και προσφέρει μια ευρεία γκάμα ηχείων, βάσης/ραφιού, δαπέδου και για χρήση σε πολυκαναλικά συστήματα, ενώ υπάρχουν ακόμη soundbars, desktop συστήματα και ηχεία για εγκαταστάσεις. Στην εκδήλωση είχαμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά το καινούριο δαπέδου Q3050i, το κορυφαίο Concept 500 (το οποίο έπαιξε με τα ηλεκτρονικά της σειρά Edge), το Concept 40 και το κόμπακτ βάσης Concept 20.
H WaveMotion δημιουργήθηκε τον Μάρτιο του 2007 και δραστηριοποιείται στο χώρο των smart electronics, της υψηλής τεχνολογίας, του ήχου και της εικόνας. Εκτός από τις Cambridge Audio και Q Acoustics, η εταιρία διανέμει επίσημα στην ελληνική αγορά τα προϊόντα της harman/kardon, της JBL, και της Infinity.

Επίσημη επιστροφή της Cambridge Audio στην Ελληνική αγορά.