Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Δευτέρα, 29/10/2019

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


H Aliante θυμάται το Sequerra Met 7…


H Aliante θυμάται το Sequerra Met 7…
2019/08/22, [δ.τ.]

Το Met 7 του Dick Sequerra είναι ένα από τα σημαντικότερα μικρά ηχεία, μια σχεδίαση η οποία βασίζεται στις απόψεις του περί της χρονικής ευθυγράμμισης και των φαινομένων περίθλασης όπως αυτά σχετίζονται με την καμπίνα. H Aliante παρουσίασε το Caterham 7, ένα ηχείο-φόρο τιμής στο Met 7, με μικρές βελτιώσεις, το οποίο είναι διαθέσιμο στην ελληνική αγορά.
Το χαρακτηριστικό του Met 7 ήταν φυσικά η καμπίνα του. Με πλάτος ελάχιστα μεγαλύτερο από αυτό του 5ιντσου μιντ/γούφερ, φιλοξενεί ένα τουίτερ 2 ιντσών στην χαρακτηριστική εσοχή, ώστε να υπάρχει χρονική ευθυγράμμιση μεταξύ των δύο μονάδων. Οι διαστάσεις της καμπίνας είναι πραγματικά μικρές με πλάτος μόλις 135 χιλιοστών, ύψος 230 χιλιοστών και βάθος 195 χιλιοστών. Το φίλτρο διαχωρισμού ήταν πρώτης τάξης, ελάχιστης φάσης σε μια προσπάθεια να ελαχιστοποιηθούν οι επιπτώσεις του στο σήμα.
Το Caterham Acoustics 7 δεν διαφοροποιείται σημαντικά από το αρχέτυπο, αλλά η Aliante έχει κάνει κάποιες αλλαγές, η σημαντικότερη των οποίων αφορά στα μεγάφωνα τα οποία είναι μεν καινούρια αλλά και άμεσα προϊόντα εξέλιξης των αρχικών μονάδων. Αλλαγές έχουν γίνει, επίσης, στην εσωτερική καλωδίωση, στους πυκνωτές του φίλτρου και στο υλικό κατασκευής της καμπίνας το οποίο είναι, πλέον, MDF με φινίρισμα από το ανθεκτικό στις φθορές υλικό Vesmaflex. Τα ενδεικτικά ισχύος (LED στην αρχική σχεδίαση) έχουν καταργηθεί γιατί, αναφέρει η Aliante, επηρέαζαν την ποιότητα.
Σε ό,τι αφορά τα χαρακτηριστικά του, το Caterham Acoustics 7 είναι ένα ηχείο δύο δρόμων, δύο μεγαφώνων, ακουστικής ανάρτησης, με μιντ/γούφερ 130mm, το οποίο χρησιμοποιεί κώνο πολυπροπυλενίου, σασί από κράμα μαγνησίου και ανάρτηση μεγάλης διαδρομής, τουίτερ 33mm με διπλό ring-radiator, μαγνητικό σύστημα νεοδυμίου και ξεχωριστό θάλαμο για την απόσβεση της οπίσθιας ακτινοβολίας. Η ευαισθησία είναι (λογικά) χαμηλή, στα 87dB/1W/1m και η ονομαστική αντίσταση 6Ω (ελάχιστη 4.5Ω).

info: Ακουστική Κρήτης, τηλ.: 282-1097.508 (210-964.9420 για την Αθήνα), http://www.akoustiki-kritis.com/, https://www.aliante.com/