Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 13/11/2018

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Νέα, οικονομική σειρά ηχείων από την Wharfedale.




Νέα, οικονομική σειρά ηχείων από την Wharfedale.
2018/09/28, [δ.τ.]

Στις αρχές της δεκαετίας του 90 ο Βρετανός κατασκευαστής έγραψε ιστορία παρουσιάζοντας το πρώτο ηχείο Diamond, ένα ηχείο που αποτέλεσε σταθμό στην οικονομική, entry-level, κατηγορία τιμής και ήταν ένα από τα πλέον χαρακτηριστικά προϊόντα της εποχής. Κάτι λιγότερο από σαράντα χρόνια μετά, η σειρά D300 επιχειρεί κάτι παρόμοιο.
Με το φθηνότερο να στοιχίζει κάτω από τις 160 λίρες (στην αγορά της Μεγάλης Βρετανίας), η νέα σειρά περιλαμβάνει αυτή την στιγμή τέσσερα μοντέλα, δύο ηχεία ραφιού βάσης, D310 και D320, ένα ηχείο δαπέδου, D330, και ένα μοντέλο για χρήση σε κανάλι απόδοσης διαλόγων, με κωδικό D300C. Η Wharfedale αναφέρει ότι η σειρά θα κινηθεί κάτω από τα επίπεδα τιμής της ήδη οικονομικής σειράς Diamond 11 η οποία θα διατηρηθεί, επίσης, στην αγορά.
Για τις μονάδες χαμηλών/μεσαίων, χρησιμοποιούνται οι τελευταίας γενιάς κώνοι από κέβλαρ που έχει αναπτύξει η εταιρία, με ανάρτηση από αφρώδες υλικό το οποίο είναι ιδιαίτερα ελαφρύ και μαγνητικό σύστημα που επιτρέπει μεγάλες διαδρομές και βασίζεται σε κεραμικός μαγνήτες. Οι υψηλές συχνότητες αποδίδονται από τα τουίτερ WFR (Wide Frequency Response) της εταιρίας, τα οποία διαθέτουν κλειστό θάλαμο στο πίσω μέρος, γεμισμένο με απορροφητικό υλικό. Τα φίλτρα είναι σχεδιασμένα με την βοήθεια λογισμικού βελτιστοποίησης και χρησιμοποιούν πυκνωτές πολυπροπυλενίου.
Η κατασκευή κάθε καμπίνας περιλαμβάνει μπάφλα 28 χιλιοστών με στρογγυλεμένες ακμές, εσωτερικές ενισχύσεις και αποσβεστικό υλικό. Τα ηχεία της σειράς D300 θα είναι διαθέσιμα σε τέσσερα φινιρίσματα, μαύρο, λευκό, ροδόξυλο και καρυδιά.

info: Φ.Νάκας, τηλ.: 210-668.6000, http://www.nakas.gr/, http://www.wharfedale.co.uk/