Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 27/11/2018

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Technics Ottava S SC-C50: Ασύρματο αλλά κορυφαίο...


Technics Ottava S SC-C50: Ασύρματο αλλά κορυφαίο...
2018/05/10, [δ.τ.]

Με το Ottava S SC-C50 η Technics επιχειρεί να απευθυνθεί σε όσους αναζητούν ένα ασύρματο ηχείο με πολλές δυνατότητες και ευελιξία αλλά δεν αρκούνται στις υλοποιήσεις της χαμηλής ή μεσαίας κατηγορίας και τους συμβιβασμούς τους. Στην πραγματικότητα το συγκεκριμένο ηχείο ανήκει στην σειρά Premium Class των “μεγάλων” συσκευών του ιστορικού κατασκευαστή από την Ιαπωνία και φιλοδοξεί να αποτελέσει μια ακόμη απόδειξη της επιστροφής του στον χώρο της υψηλής πιστότητας μεγάλων απαιτήσεων.
Το S SC-C50 χρησιμοποιεί δύο από τις πλέον γνωστές τεχνολογίες της Technics, την JENO/Space Tune και την LAPC. H πρώτη αποτελεί έναν συνδυασμό ψηφιακού επεξεργαστή σήματος και αλγορίθμων διόρθωσης οι οποίοι βελτιστοποιούν την συσκευή με βάση την ακουστική του χώρου αλλά και την θέση της σε αυτόν (μέσω μικροφώνου και presets αντιστοίχως). Η Technics χρησιμοποιεί τέσσερις γραμμές επεξεργασίας, μια για κάθε ομάδα ηχείων (δεξί/αριστερό ηχείο, κεντρικό ηχείο και υπογούφερ) έτσι ώστε να είναι δυνατή η χρονική τους ευθυγράμμιση.
Το κάθε κανάλι χρησιμοποιεί ένα τουίτερ 16 χιλιοστών με δυνατότητα αναπαραγωγής 50kHz, ομοαξονικά τοποθετημένο μαζί με μια μονάδα μεσαίων ενώ τις πολύ χαμηλές συχνότητες έχει αναλάβει ένα υπογούφερ 120 χιλιοστών το οποίο φορτίζεται με bass reflex. Η τεχνολογία LAPC επιτρέπει στο στάδιο εξόδου των τελικών ενισχυτών να προσαρμοστεί στις ιδιαιτερότητες των μεγαφώνων που οδηγούν, μέσω εισαγωγής των απαραίτητων δεδομένων που χαρακτηρίζουν το κάθε μεγάφωνο. Η Technics αναφέρει ότι αυτή η μέθοδος προσφέρει ιδανικά χαρακτηριστικά απόκριση συχνότητας και φάσης.
Η μπάφλα του ηχείου είναι διαμορφωμένη με τέτοιο τρόπο ώστε να ελαχιστοποιεί τα φαινόμενα συμβολής μεταξύ των μεγαφώνων και να βελτιστοποιεί την ακτινοβολία του ηχείου στον χώρο. Η οριζόντια επιφάνειά της είναι κατασκευασμένη από φύλλο αλουμινίου και περιλαμβάνει οθόνη OLED και τα πλήκτρα για τους βασικούς χειρισμούς.
Το S SC-C50 διαθέτει συμβατική αναλογική και οπτική ψηφιακή είσοδο καθώς επίσης και θύρα USB. Ο χρήστης μπορεί να πραγματοποιήσει ασύρματο streaming μέσω Google Chromecast και Bluetooth, ενώ υποστηρίζονται υπηρεσίες όπως η Spotify και η Tidal, καθώς και streaming από πόρους του οικιακού δικτύου.