Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 02/10/2018

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Κορυφαίο media player/ενισχυτής ακουστικών από την Sony.


Κορυφαίο media player/ενισχυτής ακουστικών από την Sony.
2018/08/30, [δ.τ.]

Το DMP-Z1 ανήκει στην κορυφαία σειρά συσκευών Signature της Sony και είναι ένας συνδυασμός media player/DAC/ενισχυτή ακουστικών με πολύ υψηλή ποιότητα κατασκευής και δυνατότητες υψηλής ανάλυσης, του οποίου οι διαστάσεις (138x68x280 χιλιοστά) επιτρέπουν την εύκολη μεταφορά (αν και φορητό, δεν το λες).
Η συσκευή βασίζεται σε έναν διπλό μετατροπέα d/a υλοποιημένο με το AK4497EQ της Asahi Kasei και τον ενισχυτή ακουστικών TPA6120A2 της Texas Instruments. Η ρύθμιση της στάθμης γίνεται από έναν εξασθενητή με διαδρομές από επιχρυσωμένο χαλκό, ο οποίος λειτουργεί σε balanced mode, εξασθενώντας ταυτόχρονα τα σήματα και των δύο φάσεων (L+/L- και R+/R-) για καλύτερες επιδόσεις σε θέματα θορύβου. Ο ενισχυτής ακουστικών μπορεί να αποδώσει μέχρι 1500mW σε φορτία 16Ω και η τροφοδοσία της συσκευής μπορεί να γίνει είτε από την ενσωματωμένη επαναφορτιζόμενη μπαταρία είτε από το δίκτυο, με το πάτημα ενός διακόπτη.
Αρκετά ενδιαφέρον φαίνεται και το ενσωματωμένο player. Το DMP-Z1 υποστηρίζει την αναπαραγωγή αρχείων υψηλής ανάλυσης, ανεβαίνοντας μέχρι τα 32-bit/384kHz και τα 11.2MHz (DSD). Επιπροσθέτως, η Sony έχει ενσωματώσει το πακέτο ψηφιακής επεξεργασίας το οποίο είναι γνωστό ως DSD Remastering Engine, προβλέπει το transcoding όλων των stream PCM σε DSD 5.6MHz και τρέχει μια σειρά από αλγόριθμους όπως o Vinyl Processor (για την προσομοίωση των “ακουστικών φαινομένων που είναι χαρακτηριστικά του βινυλίου” όπως αναφέρει η εταιρία -αν και δυσκολευόμαστε να κατανοήσουμε την λογική μιας τέτοιας επεξεργασίας επί αρχείων και μάλιστα υψηλής ανάλυσης...) και ο DSEE HX για την βελτίωση στην απόδοση των υψηλών συχνοτήτων. Ο επεξεργαστής της συσκευής βασίζεται σε τεχνικές τεχνητής νοημοσύνης για την επιλογή ή όχι του συγκεκριμένου φίλτρου. Ο εσωτερικός χώρος αποθήκευσης είναι 256GB και μπορεί να επεκταθεί με κάρτες SD, οι οποίες τοποθετούνται στις δύο διαθέσιμες υποδοχές. Η συσκευή μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως USB DAC και μπορεί να πραγματοποιήσει ασύρματο streaming μέσω Bluetooth.
Το DMP-Z1 θα στοιχίζει περί τα €9.000 και, κατά την γνωστή (και ολίγον ενοχλητική) πρακτική της Sony, θα είναι διαθέσιμο μόνο σε συγκεκριμένες ευρωπαϊκές αγορές (Βρετανία, Γερμανία, Γαλλία) από τον Δεκέμβριο του 2018.

info: Sony Hellas, τηλ.: 801.11.92000, http://www.sony.gr/, https://www.sony.co.uk/