Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 18/12/2018

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Η Quad αναβάθμισε το Artera Play.


Η Quad αναβάθμισε το Artera Play.
2018/08/25, [δ.τ.]

H Quad ανακοίνωσε στο τέλος του καλοκαιριού τον αντικαταστάτη του CD player/DAC/προενισχυτή Play της σειράς Artera. Πρόκειται για το Play+, μια συσκευή με ελάχιστες αισθητικές διαφορές αλλά σημαντικές βελτιώσεις σε όλα, σχεδόν, τα επίπεδα.
Σε ό,τι αφορά τις δυνατότητες, το Play+ περιλαμβάνει πλέον δυνατότητα ασύρματου streaming μέσω Bluetooth/aptX και διαθέτει ξεχωριστό ενισχυτή ακουστικών (με την αντίστοιχη έξοδο, στην πρόσοψη). Το ψηφιακό κομμάτι της συσκευής βασίζεται σε μετατροπέα 32-bit της ESS και οι ψηφιακές είσοδοι μπορούν να διαχειριστούν σήματα μέχρι 32-bit/384kHz και DSD256. Το Play+ διαθέτει τέσσερα ψηφιακά φίλτρα (τα οποία επιδρούν και στα data από το CD player), ώστε ο χρήστης να προσαρμόζει τον ήχο στις προτιμήσεις του. Ο μηχανισμός ανάγνωσης των οπτικών δίσκων παρέμεινε ο ίδιος (σχισμής, με απομόνωση των δεδομένων και ασύγχρονη μεταφορά τους στον DAC).
Αλλαγές έχουν γίνει και στο αναλογικό στάδιο, μετά την μετατροπή d/a, όπου η Quad αναφέρει ότι χρησιμοποιεί νέα τοπολογία και κορυφαίους τελεστικούς ενισχυτές, επιλεγμένους με βάση τις δυνατότητες του ολοκληρωμένου της ESS. Αλλαγές έχουν γίνει, επίσης, στο τροφοδοτικό το οποίο διαθέτει μεγαλύτερο μετασχηματιστή και περισσότερες τοπικές σταθεροποιήσεις. Το στάδιο του προενισχυτή χρησιμοποιεί ψηφιακώς ελεγχόμενο ρυθμιστικό στάθμης (το οποίο λειτουργεί στο αναλογικό πεδίο). Εδώ, υπάρχει μια ακόμη αλλαγή, καθώς η Quad χρησιμοποιεί ρύθμιση στάθμης τεσσάρων καναλιών και πλήρως συμμετρική τοπολογία, ώστε να διατηρήσει την balanced μορφή του σήματος μέχρι τα βύσματα XLR, δημιουργώντας έτσι μια “καθαρόαιμη” balanced συσκευή.
Τέλος, όπως αναφέρει η Quad, παρά τις αναβαθμίσεις και τις προσθήκες, το Play+ αναμένεται να στοιχίζει ελαφρώς λιγότερο σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο. Είναι διαθέσιμο σε μαύρο και ασημί φινίρισμα.

info: AuAurion Image & Sound, τηλ.: 210-808.8902, http://www.aurion.gr/, http://www.quad-hifi.co.uk/