Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 24/04/2018

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Halo JC 3 Junior: Προσιτό phono από την Parasound.


Halo JC 3 Junior: Προσιτό phono από την Parasound.
2017/09/28, [δ.τ.]

Στοιχίζοντας κάτω από 1.500 δολάρια στην αγορά των ΗΠΑ, o “Junior” είναι μια οικονομική εκδοχή του κορυφαίου προενισχυτή phono JC3 + που σχεδίασε για την Parasound o John Curl καθώς, στο 50% της τιμής του μεγαλύτερου μοντέλου, προσφέρει πολλά από τα στοιχεία που έκαναν το τελευταίο μια από τις καλύτερες συσκευές του είδους. Αυτό που λείπει από το μικρότερο μοντέλο είναι, βεβαίως, η dual mono αρχιτεκτονική, ενώ, εκτός από την σχεδίαση του Curl, ένας ακόμη γνωστός άνθρωπος του χώρου, ο Carl Thompson υπογράφει το τυπωμένο κύκλωμα. Σύμφωνα με τον Richard Schram (το ιδρυτή της Parasound), “κανείς δεν σχεδιάζει καλύτερα τις επιφάνειες γείωσης στις πλακέτες από τον Thompson” και το αποτέλεσμα, ισχυρίζεται, φαίνεται στον λόγο σήματος προς θόρυβο της συσκευής.
Ο προενισχυτής χρησιμοποιεί υλικά υψηλής ποιότητας, ανάμεσά τους τα κορυφαία βύσματα XLR της Neutrik και τα επίχρυσα (24k) RCA της Vampire Wire, ο μετασχηματιστής τροφοδοσίας και τα παθητικά υλικά που υλοποιούν το κύκλωμα αποέμφασης RIAA. Ο JC3 Junior είναι κατάλληλος για κεφαλές κινητού πηνίου και κινητού μαγνήτη, προσφέρει δυνατότητα ρύθμισης του κέρδους και της αντίστασης εισόδου και, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η Parasound, μπορεί να υποστηρίξει κεφαλές με πολύ χαμηλή έξοδο.
Το σασί της συσκευής έχει πολύ χαμηλότερο ύψος σε σχέση με αυτό του JC3+ (1U) αλλά διατηρεί την αρχιτεκτονική του μεγαλύτερου μοντέλου, καθώς περιλαμβάνει, στο εσωτερικό, ξεχωριστά διαμερίσματα για το τροφοδοτικό και για τα κυκλώματα που διαχειρίζονται στο audio. Η συσκευή μπορεί να λειτουργήσει και σε ρυθμό mono, για την περίπτωση που υπάρχουν αντίστοιχοι δίσκοι και διαθέτει λειτουργία αυτόματης ενεργοποίησης μέσω ειδικής εισόδου (12V trigger).
Ο προενισχυτής είναι ήδη διαθέσιμος σε μαύρο και ασημί φινίρισμα.

info: Audio Evolution, τηλ.: 210-959.6288, http://www.audioevolution.gr/, http://www.parasound.com/