Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Δευτέρα, 26/02/2018

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Liberty: Η Mytek παρουσίασε USB DAC κάτω από τα €1.000.


Liberty: Η Mytek παρουσίασε USB DAC κάτω από τα €1.000.
2018/02/08, [δ.τ.]

Ο νέος μετατροπέας d/a του γνωστού κατασκευαστή είναι συμβατός με streams PCM και DSD, μπορεί να διαχειριστεί αρχεία με κωδικοποίηση MQA, διαθέτει ένα πλήρες πακέτο ψηφιακών εισόδων και ενισχυτή ακουστικών, αλλά -ίσως- το σημαντικότερο προσόν είναι η τιμή του η οποία αναμένεται να βρίσκεται κάτω από το ψυχολογικό όριο των €1.000. Ο Liberty είναι σχεδιασμένος με βάση την εμπειρία της Mytek από τον Brooklyn και βασίζεται στο ολοκληρωμένο μετατροπής d/a ES9018 Sabre της ESS. Το σασί του είναι μικρό σε διαστάσεις και απευθύνεται σε επαγγελματίες και audiophiles, όντας ικανός να καλύψει τις ανάγκες monitoring σε στούντιο, να χρησιμοποιηθεί σε desktop συστήματα αλλά και σε μεγαλύτερα ηχοσυστήματα με υψηλές απαιτήσεις σε ό,τι αφορά την αναπαραγωγή αρχείων υψηλής ανάλυσης, υποστηρίζοντας sample rates μέχρι 32-bit/384kHz και DXD (PCM) και DSD256 (DSD/DoP).
Ο χρήστης έχει στη διάθεσή του θύρα USB (USB 2/Class 2, υποστηρίζει όλες τις αναλύσεις και τα φορμά), καθώς και συμβατικές ψηφιακές εισόδους, 2 ομοαξονικές (RCA), AES/EBU (XLR) και οπτική (Toslink/ADAT) μέσω των οποίων υποστηρίζει sample rates μέχρι τα 192kHz (PCM) και DSD64 (DSD/DoP). Η αναλογική σύνδεση με το υπόλοιπο σύστημα μπορεί να γίνει είτε μέσω single ended εξόδων (RCA) είτε μέσω balanced σύνδεσης (TRS, 6.4mm).
Με βάση τα όσα αναφέρει η εταιρία, το clocking του συστήματος γίνεται από ένα κύκλωμα με πολύ χαμηλό jitter (10pS) και ο ενισχυτής ακουστικών που περιλαμβάνεται είναι ειδικά σχεδιασμένος για οδήγηση ακουστικών με πολύ χαμηλές αντιστάσεις (μέχρι 0.1Ω), καθώς αποδίδει μέχρι 3W/300mA. Ο Liberty διαθέτει μια έξοδο ακουστικών, υλοποιημένη με το κλασικό jack TRS 6.4mm. Η τροφοδοσία της συσκευής μπορεί να γίνει απευθείας από το δίκτυο ή από εξωτερικό τροφοδοτικό DC ή μπαταρία (12V) μέσω της αντίστοιχης εισόδου.
Ο Liberty θα μπορεί να δεχτεί αναβαθμίσεις στο λογισμικό του μέσω της θύρας USB και της εφαρμογής Mytek Control Panel (η οποία διατίθεται σε εκδόσεις συμβατές με Mac και PC) και είναι ήδη διαθέσιμος.

info: Αthens Pro Audio, τηλ.: 210-3301031, http://www.athensproaudio.gr/, http://mytekdigital.com/