Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 29/05/2018

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Studio: Ηχείο βάσης/ραφιού υψηλών απαιτήσεων από την Monitor Audio.

Studio: Ηχείο βάσης/ραφιού υψηλών απαιτήσεων από την Monitor Audio.
2018/02/08, [εταιρικό website]

Με μικρές διαστάσεις, αλλά χρησιμοποιώντας κορυφαίες μονάδες χαμηλών/μεσαίων συχνοτήτων (οι οποίες βασίζονται στις αντίστοιχες του κορυφαίου Platinum PL500 II) και με το τουίτερ MPD, το Studio της Monitor Audio απευθύνεται σε όσους αναζητούν ένα κόμπακτ ηχείο αλλά τα κριτήριά τους δεν περιορίζονται στο θέμα των διαστάσεων.
Το Studio είναι μια δίδρομη σχεδίαση η οποία φαίνεται να βασίζεται σε συστοιχία D'Appolito (MTM), χρησιμοποιώντας δύο μονάδες 4 ιντσών για την απόδοση των χαμηλών και μεσαίων συχνοτήτων, οι οποίες διαθέτουν μαγνητικό σύστημα και υλικό κατασκευής του διαφράγματος παρόμοια με αυτά των αντίστοιχων μονάδων του PL500 II, καθώς επίσης και ένα τουίτερ MPD (Micro Pleated Diaphragm), η εμφάνιση και η περιγραφή του οποίου παραπέμπει άμεσα σε κάποια εκδοχή ΑΜΤ (Air Motion Transformer) την οποία έχει σχεδιάσει η ίδια η Monitor Audio.
Τα τρία μεγάφωνα στηρίζονται στην κυρίως μπάφλα του ηχείου μέσω μιας επιφάνειας από χυτό αλουμίνιο που εξασφαλίζει υψηλή ακαμψία και απουσία χρωματισμών, ενώ φαίνεται ότι είναι και ειδικά διαμορφωμένη ώστε να ομαλοποιεί την ακτινοβολία του τουίτερ στον χώρο. Στην ακαμψία συνεισφέρει και η τεχνική “bolt-through” την οποία χρησιμοποιεί η εταιρία κατά την συναρμολόγηση του ηχείου και η οποία προβλέπει την μηχανική ζεύξη του πίσω μέρους των μιντ/γούφερ με την καμπίνα. Η φόρτιση στις χαμηλές συχνότητες γίνεται μέσω bass reflex (με ειδική αεροδυναμική σχεδίαση, την οποία η Monitor Audio ονομάζει HiVe II).
Τα φίλτρα διαχωρισμού χρησιμοποιούν υψηλής ποιότητας πυκνωτές πολυπροπυλενίου και πηνία χωρίς πυρήνα, όπου χρειάζεται. Οι ακροδέκτες προέρχονται από την σειρά Platinum, με επίστρωση Ροδίου.

info: Audio Vision Art, τηλ.: 211-0174.708, http://www.avart.gr/, http://www.monitoraudio.co.uk/