Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 27/11/2018

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Empyrean: Τα κορυφαία ακουστικά της Meze.


Empyrean: Τα κορυφαία ακουστικά της Meze.
2018/10/03, [δ.τ.]

H Meze Audio παρουσίασε πριν από λίγο καιρό την ναυαρχίδα των ακουστικών της, με το όνομα Empyrean. Πρόκειται για ένα σύστημα το οποίο βασίζεται στην τεχνολογία Isodynamic Hybrid Array της Rinaro Isodynamics, μια ενδιαφέρουσα παραλλαγή της κλασικής planar-magnetic αρχιτεκτονικής. Τα ακουστικά βρίσκονται ήδη στην ελληνική αγορά και τα είδαμε στην εφετινή HES.
Η καρδιά των Empyrean είναι η μονάδα MZ3 (την οποία δημιούργησε η Rinaro ειδικά για την Meze). Πρόκειται για μια επίπεδη-μαγνητοστατική μονάδα στην οποία χρησιμοποιούνται δύο πηνία φωνής, διαφορετικού σχήματος. Σύμφωνα με το δελτίο τύπου, τα Empyrean είναι τα πρώτα ακουστικά με αυτή την προσέγγιση. Τα δύο πηνία φωνής έχουν διαφορετικό σχήμα με το ένα να έχει μορφή “σερπαντίνας” ώστε να καλύπτει μεγάλη επιφάνεια του διαφράγματος και το δεύτερο να έχει μορφή σπείρας ώστε να δημιουργεί ένα περισσότερο συγκεντρωμένο ηχητικό πεδίο. Αυτή η προσέγγιση, αναφέρει η Meze, προσαρμόζει την ακτινοβολία του διαφράγματος στην φυσιολογία και το σχήμα του αυτιού και επιπροσθέτως επιτρέπει την άμεση ακτινοβολία των υψηλών συχνοτήτων (πάνω από τα 10kHz), με αποτέλεσμα καλύτερο εστιασμό των ηχητικών πηγών. Πέρα από την εφαρμογή της τεχνολογίας Isodynamic Hybrid Array, τα νέα ακουστικά έχουν χαμηλότερο βάρος και επιτρέπουν ακροάσεις μεγαλύτερης διάρκειας χωρίς να κουράζουν τον ακροατή. H Meze έχει επιλέξει ανοικτή/περιωτική αρχιτεκτονική (Open/Circumaural).
Όπως θα περίμενε κανείς, η εμφάνιση των Empyrean είναι ιδιαίτερα προσεγμένη και βασίζεται σε έναν συνδυασμό ανθρακονημάτων (για τις κάψες) και εξαρτημάτων από μονοκόμματο, επεξεργασμένο με CNC, αλουμίνιο (για τα μεταλλικά μέρη). Η στέκα ακολουθεί την αγαπημένη αρχιτεκτονική της Meze, διαθέτοντας μεταλλικό μέρος (για την μηχανική στήριξη και την εφαρμογή της πίεσης) και μια δερμάτινη λωρίδα για την επαφή με το κεφάλι του ακροατή.
Τα Meze Empyrean είναι ήδη διαθέσιμα στην ελληνική αγορά.

info: Aurion Image & Sound, τηλ.: 210-808.8902, http://www.aurion.gr/, https://www.mezeaudio.com/