Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 18/09/2018

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


MCT500: Το νέο SA-CD/CD τρανσπόρτ της McIntosh.


MCT500: Το νέο SA-CD/CD τρανσπόρτ της McIntosh.
2018/02/15, [δ.τ.]

Παρουσιάστηκε στις αρχές της χρονιάς και είναι η πρόταση της McIntosh για όσους θέλουν μια υψηλού επιπέδου ψηφιακή πηγή, συμβατή με SA-CD και CD. Το MCT500 είναι ένα τρανσπόρτ το οποίο προσφέρει και την δυνατότητα αναπαραγωγής μουσικών αρχείων υψηλής ανάλυσης, ενώ διαθέτει και την γνωστή έξοδο MCT της εταιρίας για την ψηφιακή μεταφορά δεδομένων DSD.
Ο χρήστης έχει στη διάθεσή του τέσσερις ψηφιακές εξόδους, από τις οποίες οι τρεις είναι συμβατικές (AES/EBU, ομοαξονική και οπτική) ενώ η τέταρτη είναι η MCT, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο με άλλες συσκευές της McIntosh. Το MCT500 είναι καθαρόαιμο τρανσπόρτ, επομένως δεν έχει αναλογικές εξόδους, έχει όμως την δυνατότητα αναπαραγωγής αρχείων τα οποία μπορεί να είναι αποθηκευμένα σε δίσκους data (CD-R/RW και DVD-R) ή σε μνήμες flash οι οποίες τοποθετούνται σε μια θύρα USB η οποία βρίσκεται στην πρόσοψη. Η συσκευή υποστηρίζει όλα τα δημοφιλή αρχεία (AAC, AIFF, ALAC, DSD (DSD128), FLAC, MP3, WAV (24-bit/192kHz) και WMA).
Ο μηχανισμός ανάγνωσης των δίσκων περιλαμβάνει μεταλλικά τμήματα από χυτό αλουμίνιο και βασίζεται σε κυκλώματα ελέγχου των κινούμενων μερών υψηλής ακρίβειας, όπως αναφέρει η ίδια η εταιρία. Η περιστροφή των δίσκων γίνεται με την διπλάσια ταχύτητα, ώστε να εξασφαλίζεται μεγαλύτερο χρονικό περιθώριο για την διόρθωση των σφαλμάτων. Η αισθητική της συσκευής είναι η κλασική της McIntosh.

info: HiFi Power, τηλ.: 210-384.5272, http://www.hifipower.gr/, http://www.mcintoshlabs.com/