Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 18/12/2018

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Νέο ηχείο δαπέδου από την Magico.

Νέο ηχείο δαπέδου από την Magico.
2018/12/07, [δ.τ.]

H Magico ανακοίνωσε πρόσφατα μια νέα προσθήκη στην σειρά M, με κωδικό M2. Το νέο ηχείο είναι μια σχεδίαση δαπέδου, με κατασκευή καμπίνας βασισμένη στην τεχνική που χρησιμοποιείται στο Μ6, τουίτερ με επικάλυψη διαμαντιού και νέες μονάδες μεσαίων και χαμηλών συχνοτήτων με διαφράγματα από Νανογραφένιο.
Η καμπίνα του M2 κατασκευάζεται από πολλαπλές στρώσεις φύλλων από ανθρακονήματα και έχει πάχος περίπου 9.5 χιλιοστά. Σύμφωνα με την εταιρία ο λόγος αντοχής προς το βάρος μιας τέτοιας κατασκευής είναι σχεδόν 60 φορές μεγαλύτερος σε σχέση με μια αντίστοιχη από προφίλ αλουμινίου, το βάρος μειωμένο κατά 50% και οι εξωτερικές διαστάσεις μειωμένες κατά 30%, χωρίς να μειώνεται ο εσωτερικός όγκος (ο οποίος έχει σημασία στην απόκριση χαμηλά). Τα τοιχώματα του Μ2 είναι καμπυλωμένα έτσι ώστε να ελαχιστοποιούνται τα στάσιμα κύματα στο εσωτερικό του και να μειώνονται τα φαινόμενα περίθλασης από τις ακμές. Στο εσωτερικό της καμπίνας έχουν χρησιμοποιηθεί ενισχύσεις για την αύξηση της ακαμψίας και την μείωση των συντονισμών.
Το νέο ηχείο είναι τριών δρόμων, τεσσάρων μεγαφώνων και βασίζεται σε ένα τουίτερ με θόλο 28 χιλιοστών από βηρύλλιο, ο οποίος είναι επικαλυμμένος από διαμάντι, μια επιλογή η οποία, κατά την Magico, εξασφαλίζει κορυφαία ακαμψία, χωρίς την μεγαλύτερη μάζα που θα είχε ένας θόλο από διαμάντι. Το μεγάφωνο έχει μεγάλες διαδρομές, μεγάλη διασπορά και πολύ χαμηλές παραμορφώσεις, αναφέρει η εταιρία. Οι μεσαίες συχνότητες αποδίδονται από ένα μιντ έξι ιντσών με κώνο από το υλικό το οποίο η εταιρία ονομάζει XG Nanographene, με πολύ υψηλές επιδόσεις σε θέματα ακαμψίας, και κατά 20% ελαφρύτερο σε σχέση με προηγούμενες μονάδες της. Το μαγνητικό του σύστημα είναι από νεοδύμιο και το πηνίο φωνής από Τιτάνιο. Το μεγάφωνο φορτίζεται από ξεχωριστό θάλαμο, κατασκευασμένο από συνθετικό υλικό, ώστε να προστατεύεται από τις πιέσεις που δημιουργούν τα δύο γούφερ επτά ιντσών των οποίων οι κώνοι είναι, επίσης, κατασκευασμένη από Νανογραφένο. Η Magico έχει επιλέξει να τοποθετήσει τα δύο γούφερ χαμηλά στην καμπίνα, για να βελτιστοποιήσει την απόδοση του ηχείου στην περιοχή των χαμηλών συχνοτήτων.
Το φίλτρο διαχωρισμού βασίζεται στην γνωστή τοπολογία της Magico (Elliptical Symmetry) και περιλαμβάνει παθητικά υλικά από την Mundorf. Το σύστημα στήριξης είναι τριών σημείων, βασισμένο στα MPODs της εταιρίας, ένα εξάρτημα το οποίο εξασφαλίζει εξασθένιση των κραδασμών.
Το M2 αναμένεται στην αγορά το πρώτο τρίμηνο του 2019.

info: Audio Temple, τηλ.: 210-642.9655, http://www.audiotemple.gr/, http://www.magico.net