Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Παρασκευή, 20/04/2018

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Linn Sondek LP12: Επετειακές αναβαθμίσεις.


Linn Sondek LP12: Επετειακές αναβαθμίσεις.
2018/02/19, [δ.τ.]

Το αειθαλές πλατό συμπληρώνει 45 χρόνια συνεχούς παρουσίας στην αγορά και η Linn το εορτάζει δεόντως, παρουσιάζοντας δύο σημαντικές περιφερειακές αναβαθμίσεις, τον εσωτερικό προενισχυτή phono Urika II και το νέο, βελτιωμένο, τροφοδοτικό Lingο, τα οποία συνοδεύονται από μια συλλεκτική έκδοση του πλίνθου, με το κλασικό αυλακωτό φινίρισμα. Οι δύο αναβαθμίσεις αναμένεται να δώσουν νέα πνοή σε ένα από τα διασημότερα προϊόντα της βρετανικής βιομηχανίας audio, το οποίο για πολλούς αποτελεί ένα σημείο αναφοράς σε ό,τι σχετίζεται με τις αναλογικές πηγές.
Το τελευταίο σχόλιο, βεβαίως, έχει μια δόση ιστορικής ειρωνείας, καθώς το Urika II είναι ένας προενισχυτής phono ο οποίος λειτουργεί στο ψηφιακό πεδίο και διαθέτει μόνο συμβατικές ψηφιακές εξόδους και δυνατότητα σύνδεσης με το Linn DS player μέσω του διαύλου Εxakt που έχει αναπτύξει η εταιρία. Με βάση τα όσα αναφέρει το σχετικό δελτίο τύπου, η Linn έχει επενδύσει σοβαρά στην τεχνολογία ψηφιακής επεξεργασίας η οποία απαιτείται για την υλοποίηση ενός “ψηφιακού” RIAA, υποθέτουμε όχι απλώς έχοντας σχεδιάσει ψηφιακά φίλτρα που υλοποιούν την καμπύλη αποέμφασης με μεγάλη ακρίβεια αλλά λύνοντας και το ακανθώδες ζήτημα του front end, δηλαδή του μετατροπέα a/d ο οποίος απαιτείται. Επ'αυτού, η Linn αναφέρει ότι κάθε Urika II ελέγχεται πριν την παράδοσή του ώστε να διορθώνονται οι αποκλίσεις που οφείλονται στην παραγωγή και αφορούν ειδικά το αναλογικό μέρος και ότι η εγκατάσταση γίνεται από έναν ειδικό της εταιρίας, ο οποίος αναλαμβάνει να προσαρμόσει τον προενισχυτή σε κάθε κεφαλή. Το Urika II τοποθετείται στο επίπεδο Klimax των συσκευών της Linn και η βασική, πρώτη έκδοση του Urika δεν καταργείται.
Σε ό,τι αφορά την νέα έκδοση του Lingo, αυτή ενσωματώνει την τεχνολογία που ανέπτυξε η εταιρία για το κορυφαίο τροφοδοτικό της, το Radikal. Το νέο Lingo ανήκει στο επίπεδο Akurate και διαθέτει νέο κύκλωμα ελέγχου του κινητήρα το οποίο βασίζεται σε ψηφιακή τεχνολογία. Σύμφωνα με την εταιρία, προσφέρει σημαντικά μεγαλύτερη ακρίβεια και χαμηλότερες στιγμιαίες αποκλίσεις.
Στα πλαίσια της συμπλήρωσης 45 χρόνων από την αρχική εμφάνισή του στην αγορά, το Sondek LP12 θα προσφέρεται για ένα περιορισμένο αριθμό κομματιών με μια έκδοση πλίνθου της οποίας το φινίρισμα θα έχει την κλασική αυλακωτή (fluted) εμφάνιση που είχαν οι πρώτες εκδόσεις και η οποία θα είναι διαθέσιμη σε όλα τα γνωστά ξύλα/χρώματα. Τόσο το Urika II όσο και το νέο Lingo, είναι ήδη διαθέσιμα.

info: All About Audio Video, τηλ.: 213-0998.206, http://www.allaboutav.gr/, https://www.linn.co.uk/