Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 06/02/2018

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


LG SK10Y: Νέο soundbar με την συνεργασία της Meridian.




LG SK10Y: Νέο soundbar με την συνεργασία της Meridian.
2017/12/28, [δ.τ.]

Η συνεργασία της LG με τον διάσημο Βρετανό κατασκευαστή, η οποία ανακοινώθηκε πριν από λίγο καιρό με κάθε επισημότητα, φαίνεται να αποδίδει τους πρώτους της καρπούς. Το SK10Y είναι ένα soundbar το οποίο υποστηρίζει 5.1.2 κανάλια και φαίνεται να επωφελείται από την τεχνογνωσία της Meridian σε θέματα ψηφιακής επεξεργασίας του σήματος και ψυχοακουστικής.
Το νέο soundbar μπορεί να υποστηρίξει ήχο κωδικοποιημένο κατά Dolby Atmos, μπορεί δηλαδή να αναγνωρίσει ηχητικά αντικείμενα και να τα εστιάσει στον τρισδιάστατο χώρο (περιλαμβανόμενης και της θέσης τους καθ΄ύψος). Για τον σκοπό αυτό περιλαμβάνει δύο ηχεία τα οποία ακτινοβολούν προς τα πάνω, δημιουργώντας τις απαραίτητες ανακλάσεις στην οροφή του χώρου. O ρόλος της Meridian είναι η δημιουργία δύο αλγορίθμων, του “Bass and Space” ο οποίος εξασφαλίζει την καλύτερη δυνατή αίσθηση του envelopment (της εντύπωσης, δηλαδή, ότι ο ακροατής περιβάλλεται από το ηχητικό πεδίο, παρά το γεγονός ότι τα ηχεία βρίσκονται, όλα, συγκεντρωμένα μπροστά του) και του “Height Elevation” ο οποίος εξασφαλίζει ότι οι διάλογοι και οι μουσική εστιάζονται στο επίπεδο της οθόνης όπου προβάλλεται η εικόνα και όχι εκεί που βρίσκεται στο soundbar.
Το SK10Y είναι σχεδιασμένο ώστε να υποστηρίζει και ήχο υψηλής ανάλυσης, με απόκριση που φθάνει τα 40kHz και δυνατότητα upsampling ηχητικών πηγών συμβατικής ανάλυσης στα 24/192. Προσφέρεται επίσης συνδεσιμότητα μέσω Chromecast. Η επίσημη παρουσίαση στο κοινό έγινε στα πλαίσια της εφετινής CES και το soundbar χαρακτηρίζεται από χαμηλό ύψος και μικρό βάθος, ώστε να μπορεί να τοποθετηθεί εύκολα κάτω από τις νέες τηλεοράσεις που παρουσίασε η LG για το 2018 (τόσο τις OLED όσο και τις UHD).

info: LG Electronics Hellas, τηλ.: 801 11 200 900, http://www.lg.com/gr