Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Πέμπτη, 15/03/2018

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Ενισχυτής ακουστικών στη σειρά Heritage της Klispch.


Ενισχυτής ακουστικών στη σειρά Heritage της Klispch.
2017/11/28, [δ.τ.]

Παρουσιάστηκε στο τέλος της περασμένης χρονιάς και ανήκει στην σειρά Heritage. Ο λόγος για τον νέο DAC/Ενισχυτή ακουστικών της Klispch, οποίος αποτελεί την πρόταση της εταιρίας για όσους θέλουν να οδηγήσουν δύσκολα ακουστικά και να πραγματοποιήσουν streaming αρχείων υψηλής ανάλυσης με μια συσκευή η οποία είναι πλήρως συμβατή με την νοσταλγική-vintage αισθητική που αποτελεί το σήμα-κατατεθέν της.
Η Klipsch έχει επενδύσει αρκετά στην αισθητική του ενισχυτή, ο οποίος χρησιμοποιεί ένα σασί από αλουμίνιο το οποίο, όμως, έχει επένδυση από φυσικό ξύλο καρυδιάς και ρυθμιστικά και διακόπτες, επίσης από αλουμίνιο αλλά ανοδιωμένα σε ένα θερμό “χάλκινο” χρώμα και με μεγάλη μάζα ώστε να έχουν ευχάριστη αίσθηση στους χειρισμούς. Παρά την αισθητική των 50s, βεβαίως, η Klipsch δεν έχει κάνει οικονομίες σε θέματα σχεδίασης κι έτσι το routing του ενισχυτή γίνεται με ηλεκτρονόμους και το σήμα ακολουθεί τις μικρότερες δυνατές διαδρομές κάτι που μειώνει την παραμόρφωση και βελτιώνει την στερεοφωνική εικόνα, όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο τύπου.
Σε περισσότερο τεχνικές λεπτομέρειες, ο ενισχυτής βασίζεται στο ολοκληρωμένο ES9018K2M της ESS για την μετατροπή του ψηφιακού σήματος σε αναλογικό και μπορεί να διαχειριστεί ψηφιακά σήματα με sample rates μέχρι 24-bit/192kHz για αρχεία PCM και μέχρι DSD512 για αρχεία DSD. Το στάδιο ισχύος για την οδήγηση των ακουστικών βασίζεται σε έναν ενισχυτή TPA6120A2 της Texas Instruments ανά κανάλι και αποδίδει μέχρι 1440mW ανά κανάλι σε φορτία 32Ω και 270mW ανά κανάλι σε φορτία 600V. Η έξοδος για την σύνδεση των ακουστικών παρέχεται σε συμβατικό TRS 6.4mm και σε balanced μορφή με βύσμα 4-pin XLR, ενώ υπάρχει, ακόμη, έξοδος line η οποία μπορεί να ελέγχεται ως προς την στάθμη (για οδήγηση τελικού) ή να είναι σταθερή. Από πλευράς εισόδων, ο ενισχυτής προσφέρει τρεις για ψηφιακά σήματα (ομοαξονική, οπτική και θύρα USB) και μια αναλογική με βύσματα RCA.

info: Ν.Ι Λάιος, τηλ.: 210-862.9513, http://www.laiosav.gr/, http://www.klipsch.com/