Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 20/11/2018

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Νέα συσκευή στη σειρά 3R της Ideon.




Νέα συσκευή στη σειρά 3R της Ideon.
2018/11/16 [δ.τ.]

Στο πρόσφατο Audio Video Show της Βαρσοβίας, ο γνωστός Έλληνας κατασκευαστής παρουσίασε για πρώτη φορά το νέο 3R Master Time, μια συσκευή η οποία έχει ως στόχο να αναβαθμίσει την μεταφορά των δεδομένων μέσω του διαύλου USB προς τον μετατροπέα d/a. Το 3R Master Time βασίζεται στην “δέσμη” ιδεών 3R της Ideon (Re-Drive, Re-Clock, Re-Generate), όπως και το πρώτο σχετικό προϊόν της (3R USB Renaissance).
Η νέα συσκευή χρησιμοποιεί ένα μεγαλύτερων διαστάσεων σασί, το οποίο φιλοξενεί ένα τριπλό γραμμικό τροφοδοτικό πολύ χαμηλού θορύβου, ένα κύκλωμα χρονισμού Femto με εξαιρετικά χαμηλό θόρυβο φάσης (jitter) και διπλό κύκλωμα για το conditioning του stream του διαύλου USB. Η εταιρία αναφέρει ότι το 3R Master Time διαθέτει ψηφιακό τμήμα το οποίο είναι αρθρωτό ώστε να είναι δυνατή η αναβάθμισή του στο μέλλον. Τέλος, αρκετά ενδιαφέρουσα είναι και η δυνατότητα απομόνωσης της γραμμής τροφοδοσίας του διαύλου USB την οποία προσφέρει η συσκευή. Η θύρα εξόδου, η οποία οδηγεί το stream προς τον μετατροπέα μπορεί κατ΄επιλογήν να προσφέρει τάση τροφοδοσίας 5V (ανάλογα με το αν ο μετατροπέας απαιτεί κάτι τέτοιο) η οποία, ωστόσο, προέρχεται από το εσωτερικό τροφοδοτικό και όχι από τον δίαυλο του υπολογιστή, ελαχιστοποιώντας έτσι μια σημαντική πηγή μεταφοράς θορύβου.
Εκτός από το 3R Master Time, η Ideon επέδειξε στην Βαρσοβία την τελική έκδοση του κορυφαίου DAC της (absolute DAC), της οποίας το σασί είναι αρκετά διαφοροποιημένο σε σχέση με αυτό που είχαμε δοκιμάσει πριν από μερικούς μήνες.

info: Ideon Audio, τηλ.: 210-619.9887, http://www.ideonaudio.com/