Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Παρασκευή, 23/02/2018

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Νέα έκδοση του 3R USB Renaissance από την Ideon Audio.

Νέα έκδοση του 3R USB Renaissance από την Ideon Audio.
2018/02/23, [δ.τ.]

Η Ideon Audio ανακοίνωσε την δεύτερη, βελτιωμένη, έκδοση του 3R USB Renaissance, η οποία ξεχωρίζει από το αρχικό μοντέλο με την κατάληξη “mk2”, ενώ παρουσίασε και το Silent Power 1, το ειδικά σχεδιασμένο εξωτερικό γραμμικό τροφοδοτικό εξαιρετικά χαμηλού θορύβου, για την συσκευή αυτή (και όχι μόνο!).
Το 3R USB Renaissance έχει σαν στόχο να βελτιώσει τις συνθήκες μεταφοράς των δεδομένων μέσω του USB (το “3R” προέρχεται από τους όρους “Re-Drive”, “Re-Clock” και “Re-Generate”). Τοποθετείται μεταξύ του υπολογιστή (host) και του μετατροπέα d/a και, σύμφωνα με την εταιρία, επιτυγχάνει εξαιρετικά ηχητικά αποτελέσματα, αναδεικνύοντας τις χαμένες λεπτομέρειες και τα δυναμικά, χρησιμοποιώντας ταλαντωτές υπέρ-χαμηλού jitter για τον χρονισμό (re-clocking) του σήματος και μειώνοντας στο ελάχιστο τις απώλειες της μετάδοσης.
Με βάση τα όσα αναφέρει η Ideon, οι βελτιώσεις σε σχέση με την προηγούμενη έκδοση περιλαμβάνουν μια νέα, εξελιγμένη πλακέτα τυπωμένου κυκλώματος, νέα τοπική τροφοδοσία, κασκοδικής τοπολογίας για τον ψηφιακό πυρήνα, και νέο ταλαντωτή χρονισμού υψηλότατης ακρίβειας, επιπέδου fS (femto-Second, 10-15 του δευτερολέπτου). Αναλυτική δοκιμή για την πρώτη έκδοση του 3R USB Renaissance στο avmentor.gr μπορείτε να διαβάσετε εδώ.
Παράλληλα με την δεύτερη έκδοση του 3R, η Ideon παρουσίασε και το τροφοδοτικό Silent Power 1. Πρόκειται για μια γραμμική διάταξη τροφοδοσίας εξαιρετικά χαμηλού θορύβου η οποία παρέχει τάσεις 7.5V και 9V, η οποία σχεδιάστηκε για να συνοδεύσει το 3R USB Renaissance, αλλά και άλλες ψηφιακές συσκευές οι οποίες απαιτούν τροφοδοσία 7.5/9V. Στην κατασκευή του τροφοδοτικού έχουν χρησιμοποιηθεί υλικά υψηλής ποιότητας (ανάμεσα τους πυκνωτές OS-CON της Panasonic και σταθεροποιητές τάσης πολύ χαμηλού θορύβου της Texas Instruments). Το Silent Power 1 μπορεί να χρησιμοποιηθεί με συσκευές που απαιτούν μέχρι 1Α.

info: Ideon Audio, τηλ.: 210-619.9887, http://www.ideonaudio.com/