Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Δευτέρα, 22/01/2017

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


H190: Νέος ολοκληρωμένος ενισχυτής από την Hegel.

H190: Νέος ολοκληρωμένος ενισχυτής από την Hegel.
2017/12/27, [δ.τ.]

Ο γνωστός κατασκευαστής παρουσίασε έναν νέο ολοκληρωμένο ενισχυτή με έμφαση στο streaming, ενσωματωμένο DAC και συμβατότητα DLNA, κλείνοντας... πονηρά στο μάτι στον σύγχρονο audiophile που απαιτεί σοβαρές δυνατότητες οδήγησης, εκτιμά τις καλές ιδέες (λέγε με SoundEngine) αλλά αισθάνεται άνετα και με υπηρεσίες όπως το Tidal και το Sporify. Ο H190 είναι, ακόμη, συμβατός με AirPlay και διαθέτει έξοδο ακουστικών (TRS 6.3mm) στην πρόσοψη.
Η Hegel έχει σχεδιάσει έναν ενισχυτή ο οποίος αποδίδει 2x150/8Ω και 2x250W/4Ω, με δυνατότητα οδήγησης φορτίων μέχρι τα 2Ω και συντελεστή απόσβεσης που ξεπερνά το 4000, αφήνοντας υποσχέσεις για πολύ καλές δυνατότητες οδήγησης δύσκολων ηχείων. Το κύκλωμα έχει βελτιωθεί και αποδίδει 50% υψηλότερη ισχύ σε σχέση με τον πολύ επιτυχημένο H160, ενώ εξακολουθεί να χρησιμοποιεί την τοπολογία αντιστάθμισης SoundEngine την οποία έχει αναπτύξει η ίδια η Hegel, στην δεύτερη έκδοσή της (SoundEngine2).
Ο χρήστης έχει στη διάθεσή του τρεις αναλογικές εισόδους και έναν ενσωματωμένο μετατροπέα d/a βασισμένο στην αρχιτεκτονική upsampling SynchroDAC της Hegel η οποία, σύμφωνα με την εταιρία, μειώνει το jitter. Ο μετατροπέας χρησιμοποιεί ολοκληρωμένο της AKM για την διαχείριση των συμβατικών ψηφιακών εισόδων (τρεις οπτικές και μια ομοαξονική) και την μετατροπή του ψηφιακού σήματος σε αναλογικό και σε ολοκληρωμένο της Tenor για την διαχείριση της θύρας USB (μια επιλογή που περιορίζει τις δυνατότητες streaming από την θύρα στα 24/96). Ο ενισχυτής μπορεί να συνδεθεί στο οικιακό δίκτυο και μέσω Ethernet και προσφέρει την δυνατότητα αναπαραγωγής αρχείων αποθηκευμένων σε NAS. Όλα τα σήματα υπόκεινται σε upsampling 24/192. Το user interface περιλαμβάνει μια ευανάγνωστη οθόνη OLED και ο ενισχυτής συνοδεύεται από τηλεχειριστήριο.
Ο Η190 είναι διαθέσιμος σε μαύρο χρώμα ενώ αναμένεται και η εκδοχή του σασί στο κλασικό “λευκό” της Hegel (Μάιος 2018).

info: StepCom, τηλ.: 210-960.5365, http://www.stepcom.gr/, http://www.hegel.com/