Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 23/10/2018

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Τα ηχεία της Fyne Audio στην ελληνική αγορά από την StepCom.


Τα ηχεία της Fyne Audio στην ελληνική αγορά από την StepCom.
2018/10/22, [δ.τ.]

Η Fyne Audio είναι μια νέα εταιρεία η οποία, ωστόσο μεταφέρει χρόνια ιστορίας στο χώρο του audio, λόγω του ιδρυτή της, ο οποίος δεν είναι άλλος από τον Paul Mills της Tannoy. Με μια ενδιαφέρουσα σειρά μοντέλων (και προσεγμένες τιμές) και τα μεγαλύτερα μοντέλα να βασίζονται σε ομοαξονικά μεγάφωνα, αντιπροσωπεύεται στην ελληνική αγορά από την StepCom.
Όταν η Tannoy εξαγοράστηκε το 2015 από το Music Group με έδρα τις Φιλιππίνες, ο Dr. Paul Mills, βασικός υπεύθυνος εξέλιξης των ηχείων της για πολλά χρόνια, με δεκάδες ευρεσιτεχνίες να φέρουν την υπογραφή του, αρνήθηκε να ακολουθήσει και έτσι δημιουργήθηκε η Fyne Audio.Σύμφωνα με το δελτίο τύπου, η εταιρία έκανε την πρώτη της εμφάνιση στην αγορά με το ηχείο F1.10, με καινοτομίες που διαφοροποίησαν την κατασκευή από το πρόσφατο παρελθόν, απομακρύνοντας οριστικά σκέψεις ότι η Fyne Audio αποτελεί μετάλλαξη της Tannoy. Σε αυτές περιλαμβάνονται το IsoFlare στις ομοαξονικές μονάδες για ομοιογενή διασπορά, το FyneFlute στην ανάρτηση των μεγαφώνων, το οποίο μειώνει την εναπομένουσα ενέργεια στους κώνους και οι εξελιγμένες οπές ανάκλασης των χαμηλών συχνοτήτων, οι οποίες ακτινοβολούν προς το δάπεδο και έχουν ενσωματωμένο διαχυτή γεωμετρίας tractrix (Bass Trax diffuser system), ώστε να επιτρέπουν την τοποθέτηση των ηχείων σε πολύ μικρές αποστάσεις από τους τοίχους.
Ο κατάλογος προϊόντων της εταιρίας περιλαμβάνει, αυτή την στιγμή, τρεις σειρές με κωδικούς F300, F500 και F1. Η σειρά F300 χρησιμοποιεί το FyneFlute και ξεκινά από τα €238,- για το F300 και φθάνει στα €725,- (λιανική τιμή) για τα ηχεία δαπέδου με τον κωδικό F303. Η σειρά F500 εκμεταλλεύεται πλήρως τη τεχνογνωσία της εταιρείας και ξεκινά από τα €725,- για το F500 και φθάνει στα €1.860,- για το F502.
Η εταιρία αναφέρει ότι ήδη τα ηχεία δαπέδου από τη σειρά F300 με κωδικό F302 (€520,-), και από τη σειρά F500 με κωδικό F501(€1.449,-) έχουν πάρει εξαιρετικές κριτικές από τον διεθνή τύπο. Επίσης, έχει ανακοινωθεί η κυκλοφορία της σειράς F700 στις αρχές της επόμενης χρονιάς με στόχο να παρουσιαστεί στην έκθεση του Bristol το Φεβρουάριο, ενώ στα σχέδια είναι η σειρά F900.

info: Stepcom, τηλ.: 210-960.5365, http://www.stepcom.gr/, https://www.fyneaudio.com/