Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 23/01/2018

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


NanoFlux: Τα κορυφαία καλώδια της Furutech διαθέσιμα στην ελληνική αγορά.


NanoFlux: Τα κορυφαία καλώδια της Furutech διαθέσιμα στην ελληνική αγορά.
2018/01/16, [δ.τ.]

Η κορυφαία σειρά καλωδίων ισχύος και ηχείων NanoFlux της Furutech, η οποία βασίζεται στον επίσης κορυφαίο αγωγό της εταιρίας, γνωστό ως Alpha Nano-AU-Ag, είναι διαθέσιμα στην ελληνική αγορά. Οι αγωγοί Alpha Nano-Au-Ag χρησιμοποιούν κλάδους από καθαρό χαλκό συνεχούς χύτευσης Ohno (Alpha OCC), ο οποίος υπόκειται σε μια σειρά από επεξεργασίες ισχυρής ψύξης και απομαγνητισμού και στην συνέχεια εμβαπτίζεται σε ένα ειδικό ελαιώδες υλικό που έχει αναπτύξει η Furutech, το Nano Liquid. Σύμφωνα με τις λεπτομέρειες που δίνει η ίδια η εταιρία, το αποτέλεσμα αυτών των διαδικασιών είναι η επίστρωση του χάλκινου αγωγού με ένα αυστηρά ελεγχόμενο ως προς τις αναλογίες κράμα χρυσού-αργύρου πάχους 8nm, το οποίο εξομαλύνει τς ανωμαλίες που υπάρχουν στην επιφάνεια βελτιστοποιώντας την αγωγιμότητα. Η εταιρία αναφέρει ότι η επεξεργασία αυτή βελτιώνει αισθητά τον ήχο και ότι αναλογία των ευγενών μετάλλων που χρησιμοποιούνται έχει επιλεγεί με βάση το ηχητικό αποτέλεσμα.
Αυτή την στιγμή, η Furutech χρησιμοποιεί του αγωγούς Alpha Nano-Au-Ag για να κατασκευάσει το καλώδιο ισχύος NanoFlux NCF και το ομώνυμο καλώδιο ηχείων. Το καλώδιο ισχύος χρησιμοποιεί διπλή μόνωση, πλέγμα θωράκισης και στοιχεία απορρόφησης των επαγώμενων υψίσυχνων θορύβων και είναι τερματισμένο με του κεραμικούς ακροδέκτες NCF τους οποίους επίσης κατασκευάζει η Furutech. Οι ακροδέκτες αυτοί περιλαμβάνουν επαφές από καθαρό χαλκό ο οποίος έχει επίστρωση ροδίου και ένα περίβλημα από συνθετικό υλικό το οποίο ονομάζεται Nano Crystal Formula (εξ ου και το ακρωνύμιο NCF) και διαθέτει σημαντικές ικανότητες απόσβεσης.
Το καλώδιο ηχείων NanoFlux χρησιμοποιεί τον αγωγό Nano-Au-Ag ο οποίος τερματίζεται με βύσματα CF-201 (μη μαγνητικά δίχαλα από καθαρό χαλκό με επίστρωση ροδίου) και CF-202 (μη μαγνητικά βύσματα τύπου “μπανάνα” από καθαρό χαλκό με επίστρωση ροδίου).

info: HiFi Power, τηλ.: 210-384.5272, http://www.hifipower.gr/, http://www.furutech.com/