Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 27/11/2018

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


5010: Νέα κορυφαία σειρά από την Exposure.


5010: Νέα κορυφαία σειρά από την Exposure.
2018/07/30, [δ.τ.]

Η Exposure ανακοίνωσε τον αντικαταστάτη της σειράς MCX και, αξιοποιώντας την εμπειρία της από την σχεδίαση της σειράς XM, δημιούργησε έναν προενισχυτή και έναν τελικό μονομπλόκ με περιορισμένες διαστάσεις, παραμένοντας πιστή στις απόψεις της περί μικρού μεγέθους.
Διατήρησε επίσης την απλή και απέριττη προσέγγισή της σε θέματα αισθητικής. και έτσι οι συσκευές της σειράς 5010 διαφέρουν ελάχιστα από τις συσκευές των σειρών 3010 και 2010 της εταιρίας. Φυσικά, οι εσωτερικές διαφορές είναι σημαντικές.
Ο τελικός ενισχυτής αποδίδει την διπλάσια ισχύ σε σχέση με αυτόν της σειρά 3010 και βασίζεται σε έναν μετασχηματιστή 800W ο οποίος υποστηρίζεται από φίλτρο 2x10.000μF. Το στάδιο ισχύος χρησιμοποιεί οκτώ ημιαγωγούς ισχύος. Το υπόλοιπο κύκλωμα είναι, επίσης, υλοποιημένο με διακριτούς ημιαγωγούς και παθητικά εξαρτήματα υψηλής ποιότητας, αντιστάσεις ακριβείας της Welwyn και πυκνωτές πολυπροπυλενίου και πολυστερίνης. Ο χρήστης έχει στη διάθεσή του balanced και single ended είσοδο.
Ο προενισχυτής διαθέτει έξι εισόδους, με την επιλογή να γίνεται μέσω υψηλής ποιότητας ηλεκτρονόμων. Μία από τις εισόδους μπορεί να δεχτεί άρθρωμα το οποίο μπορεί να είναι προενισχυτής phono MM/MC ή μετατροπέας d/a με δυνατότητα χειρισμού σημάτων 24/192 και DSD64, προσφέροντας μια ομοαξονική είσοδο και θύρα USB. Η τροφοδοσία του βασίζεται σε έναν μετασχηματιστή 200W με γρήγορη ανόρθωση και 24 πυκνωτές εξομάλυνσης. Το στάδιο εξόδου χρησιμοποιεί dc servo ώστε να μην απαιτείται πυκνωτής.

info: Κοσμάς Ηλίας&ΣΙΑ ΕΠΕ, τηλ.: 210-381.1720, http://www.kosmasaudiovideo.gr/, http://www.exposurehifi.com/