Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 29/05/2018

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Νέα σειρά modular τελικών ενισχυτών από την Emotiva.

Νέα σειρά modular τελικών ενισχυτών από την Emotiva.
2018/04/25, [δ.τ.]

Η νέα σειρά ονομάζεται XPA-DR και φαίνεται ότι συνδυάζει τον καλό ήχο και τις λογικές τιμές για τις οποίες είναι γνωστή η εταιρία, σε μια ευέλικτη πλατφόρμα αρθρωμάτων. Αυτή τη στιγμή είναι διαθέσιμα τρία μοντέλα τα οποία μπορούν να υλοποιηθούν από ενισχυτές DR της εταιρίας. Ο χρήστης μπορεί να επιλέξει μεταξύ του μονομπλόκ XPA-DR1, του δικαναλικού XPA-DRA2 και ενός συστήματος τριών καναλιών, με κωδικό XPA-D3, τα οποία τοποθετούνται σε έναν ειδικό “βαρύ” σασί και τροφοδοτούνται από ένα διακοπτικό τροφοδοτικό, πλήρως σταθεροποιημένο, ισχύος 3kW.
Το στάδιο ισχύος κάθε αρθρώματος είναι τάξης H, πρόκειται δηλαδή για έναν συμβατικό ενισχυτή τάξης ΑΒ με δυναμικά ελεγχόμενη μεταγωγή από χαμηλή σε υψηλή τάση τροφοδοσίας, ανάλογα με τις ανάγκες του σήματος. Η προσέγγιση αυτή εξασφαλίζει χαμηλές απώλειες (καθώς κατά το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα οι ενισχυτές λειτουργούν σε μέσα/χαμηλά επίπεδα ισχύος), επομένως μικρότερες ανάγκες ψύξης και μικρότερη κατανάλωση, στοιχεία τα οποία, σύμφωνα με την εταιρία, εκτός του χαμηλότερου κόστους, εξασφαλίζουν και μεγαλύτερη αξιοπιστία και διάρκεια ζωής. Η Emotica αναφέρει επίσης ότι η σχεδίαση του τροφοδοτικού εξασφαλίζει σημαντικά δυναμικά περιθώρια.
Ο XPA-DR1 αποδίδει 650W/1000Wrms σε φορτία 8Ω/4Ω, o XPA-DR2 αποδίδει 550W/800Wrms ανά κανάλι σε φορτία 8Ω/4Ω και ο XPA-DR3 450W/600Wrms ανά κανάλι σε φορτία 8Ω/4Ω, με όλα τα κανάλια οδηγούμενα ταυτόχρονα και με παραμόρφωση μικρότερη του 0.1%.
Οι δυνατότητες σύνδεσης περιλαμβάνουν single ended εισόδους, υλοποιημένες με επίχρυσα RCA, ενώ επίχρυσοι είναι και οι ακροδέκτες σύνδεσης των ηχείων.