Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 11/12/2018

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Νέα οπτική κεφαλή από την DS Audio.


Νέα οπτική κεφαλή από την DS Audio.
2018/09/28, [δ.τ.]

Ο κατασκευαστής ο οποίος, πριν από τέσσερα χρόνια, παρουσίασε την πρώτη οπτική κεφαλή για ανάγνωση δίσκων βινυλίου, ανακοίνωσε ένα ακόμη μοντέλο, με κωδικό DS-W2. Η νέα κεφαλή αντικαθιστά την DS-W1, αποτελεί το μεσαίο μοντέλο στην σειρά της DS Audio και προσφέρει σημαντικές βελτιώσεις σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο. Μετά την ανακοίνωση αυτή, η σειρά των κεφαλών της DS Audio περιλαμβάνει αυτή την στιγμή τρία μοντέλα, το κορυφαίο Master 1, το DS-W2 και το φθηνότερο DS-002.
Η νέα κεφαλή χρησιμοποιεί την ίδια αρχιτεκτονική σε ό,τι αφορά την ακίδα της, με τον οπτικό αισθητήρα να βρίσκεται πολύ κοντά στο στέλεχος (για μεγαλύτερη ακρίβεια στην ανάγνωση) και την ανάρτηση, η οποία γίνεται μέσω νημάτων και, προσφέροντας χαμηλότερη ενδοτικότητα, επιτρέπει την χρήση της με μεγαλύτερη γκάμα βραχιόνων. Το προηγούμενο μοντέλο είχε πολύ υψηλή ενδοτικότητα και απαιτούσε βραχίονες χαμηλής ή πολύ χαμηλής ενεργού μάζας.
Το στέλεχος της νέας κεφαλής είναι κατασκευασμένο από Βόριο και η ακίδα έχει προφίλ Micro Ridge. Με την ευκαιρία, να σημειώσουμε ότι η ιχνηλάτηση του δίσκου γίνεται με συμβατικό, μηχανικό τρόπο. Είναι η μετατροπή της κίνησης της ακίδας σε σήμα που γίνεται οπτικά. Το κέλυφος της κεφαλής είναι από αλουμίνιο. Η έξοδος φθάνει τα 500mV, με διαχωρισμό καναλιών που ξεπερνά τα 25dB. Η προτεινόμενη δύναμη ανάγνωσης είναι 1.7gr.
Όπως συμβαίνει με όλες τις οπτικές κεφαλές της DS Audio, η DS-W2 συνοδεύεται από έναν ειδικό προενισχυτή/ισοσταθμιστή καθώς τα χαρακτηριστικά λειτουργίας της είναι εντελώς διαφορετικά από αυτά μιας συμβατικής κεφαλής κινητού μαγνήτη ή κινητού πηνίου (η τάση εξόδου είναι ανάλογη με την μετατόπιση και όχι με την ταχύτητα). Η κατασκευή του προενισχυτή είναι, σύμφωνα με την συνήθεια της DS Audio, “βαριά”, με τροφοδοσία η οποία βασίζεται σε 12 πυκνωτές των 56.000μF με επιχαλκωμένους ζυγούς σύνδεσης και πολύ προσεγμένη θωράκιση. Η έξοδος προσφέρεται σε single ended και balanced μορφή.