Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 06/11/2018

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


DAC/Ενισχυτής Ακουστικών από την dCS.


DAC/Ενισχυτής Ακουστικών από την dCS.
2018/08/10, [δ.τ.]

Ο Bartok παρουσιάστηκε το καλοκαίρι από τον γνωστό Βρετανό κατασκευαστή και είναι ένας συνδυασμός μετατροπέα d/a - ενισχυτή ακουστικών ο οποίος περιλαμβάνει ένα ολοκληρωμένο streamer και στάδιο εξόδου σε τάξη Α. Η νέα συσκευή αντικαθιστά τον Debussy ως το πλέον οικονομικό μοντέλο της dCS και βασίζεται σε τεχνολογίες που προέρχονται από το μεγαλύτερο Rossini. Σε αυτές περιλαμβάνεται το στάδιο μετατροπής d/a Ring DAC, το UPnP streamer και, εννοείται, η γνωστή πλατφόρμα ψηφιακής επεξεργασίας του σήματος που έχει αναπτύξει και χρησιμοποιεί εδώ και χρόνια η εταιρία. Σε αντίθεση, όμως, με τον μεγαλύτερο αδελφό του, ο Bartok χρησιμοποιεί ένα απλούστερης κατασκευής σασί και ένα μόνο τροφοδοτικό.
Οι δυνατότητες σύνδεσης που προσφέρει αφορούν μόνο σε ψηφιακές συσκευές και περιλαμβάνουν συμβατικές (S/PDIF και AES/EBU) εισόδους, θύρα USB καθώς και δυνατότητα ενσύρματης σύνδεσης μέσω Ethernet καθώς και ασύρματης σύνδεσης μέσω Airplay. Η εταιρία αναφέρει ότι ο Bartok μπορεί να πραγματοποιήσει streaming από NAS και από δημοφιλείς υπηρεσίες του διαδικτύου (Tidal/Spotify). Η συσκευή διαθέτει αναλογικές εξόδους σε μορφή single ended και balanced και μπορεί να οδηγήσει απευθείας τελικούς ενισχυτές. Ο ενισχυτής ακουστικών βασίζεται στο αναλογικό στάδιο εξόδου που έχει σχεδιάσει η dCS για τα DAC της, αλλά το κύκλωμα έχει βελτιστοποιηθεί ώστε να μπορεί να οδηγήσει ακουστικά με χαμηλή ή με υψηλή ονομαστική αντίσταση, μέσω single ended και balanced συνδέσεων.
Το ψηφιακό κομμάτι της συσκευής υποστηρίζει PCM και DSD υψηλής ανάλυσης με δυνατότητα upsampling που ελέγχεται από τον χρήστη, διαθέτει επιλεγόμενα φίλτρα και είναι ιδιαίτερα προσεγμένο σε θέματα jitter, βασισμένο στην αρχιτεκτονική “auto clocking” της dCS. Οι δυνατότητες streaming φθάνουν μέχρι τα 24-bit/384kHz και DSD128 (DoP/Native).
Η dCS ανακοίνωσε ότι ο Bartok θα είναι διαθέσιμος σε δύο εκδόσεις, μια απλή η οποία θα περιλαμβάνει μόνο το DAC και την πλήρη έκδοση η οποία θα περιλαμβάνει, επιπροσθέτως, το streamer και τον ενισχυτή ακουστικών. Στην αγορά της Μεγάλης Βρετανίας, η διαφορά στην τιμή των δύο μοντέλων θα βρίσκεται στις 2.000 λίρες.

info: Orpheus Audio, τηλ.: 210-5221.524, http://www.orpheusaudio.gr/, https://www.dcsltd.co.uk/