Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 10/04/2018

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Μικρό ηχείο από την Cyrus Audio.


Μικρό ηχείο από την Cyrus Audio.
2018/01/29, [εταιρικό website]

Το ONELinear της Cyrus είναι ένα κόμπακτ σε διαστάσεις ηχείο ραφιού/βάσης, το οποίο έχει σχεδιαστεί ώστε να ταιριάζει με το διακοπτικό στάδιο εξόδου του ολοκληρωμένου ενισχυτή ONE της εταιρίας και, ταυτόχρονα, να προσφέρει την παραδοσιακά καλή απόκριση συχνότητας της... Βρετανικής σχολής.
Το ηχείο βασίζεται σε ένα μεγάφωνο χαμηλών/μεσαίων συχνοτήτων με κώνο από Kevlar, του οποίου η πολύ χαμηλή μάζα εξασφαλίζει μεγάλη ταχύτητα και ακαμψία ακόμη και όταν εξαναγκαστεί να κάνει μεγάλες διαδρομές. Ο κώνος οδηγείται από ένα πηνίο φωνής από επιχαλκωμένο αλουμίνιο. Το αποτέλεσμα αυτής της κατασκευής είναι, αναφέρει η Cyrus, η πολύ καλή απόδοση χαμηλά σε σχέση με τις διαστάσεις του ηχείου.
Οι υψηλές συχνότητες αποδίδονται από ένα τουίτερ από μαλακό υφασμάτινο θόλο με διάμετρο μίας ίντσας το οποίο ανεβαίνει αισθητά πάνω από τα 20kHz με βάση τα στοιχεία που δημοσιεύει η εταιρία (η απόκριση είναι 50Hz-24kHz ±3dB). Με βάση τις δηλώσεις της Cyrus, “το ONELinear δεν γίνεται ποτέ σκληρό η επιθετικό ψηλά ενώ διατηρεί τις λεπτομέρειες της ηχογράφησης”. Η ονομαστική αντίσταση του ηχείου είναι 8Ω και η ευαισθησία του 86dBSPL (2,83V/1m).
Τα δύο μεγάφωνα οδηγούνται από ένα φίλτρο διαχωρισμού συχνοτήτων το οποίο περιλαμβάνει ηλεκτρολυτικούς πυκνωτές υψηλές ποιότητας. Η συχνότητα cross βρίσκεται στα 2.1kHz. Η Cyrus αναφέρει ότι η καμπίνα των 11 λίτρων έχει προκύψει με την βοήθεια λογισμικού μοντελοποίησης, το οποίο εξασφάλισε ότι οι θόρυβοι που παράγονται από αυτήν έχουν στάθμες χαμηλότερες κατά 35dB (και περισσότερο) από την στάθμη των μεγαφώνων.
Το ONELinear χρησιμοποιεί φόρτιση bass reflex με την οπή τοποθετημένη στο πίσω μέρος και η εταιρία προτείνει την τοποθέτηση του ηχείου σε απόσταση περί τα 10-30 εκατοστά από τους πίσω τοίχους, θέση η οποία βελτιστοποιεί το χαμηλό.

info: Sound Gallery, τηλ.: 210-6049.340, http://www.soundgallery.gr/, https://www.cyrusaudio.com/