Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Παρασκευή, 27/04/2018

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Tracer: Ο νέος ακτινικός βραχίονας της Clearaudio.




Tracer: Ο νέος ακτινικός βραχίονας της Clearaudio.
2018/03/28, [δ.τ.]

Ο Tracer είναι το δέκατο μοντέλο στην σειρά βραχιόνων της εταιρίας και, από πλευράς τιμής, τοποθετείται μεταξύ του Magnify και του Clarify, στην τρίτη θέση κάτω από τον κορυφαίο Universal.
Με βάση τα όσα αναφέρει η εταιρία, παρά την μινιμαλιστική του εμφάνιση, ο Tracer είναι μια προσεγμένη κατασκευή η οποία δίνει έμφαση στην σταθερή μηχανική συμπεριφορά και για την σχεδίαση της οποίας ο Γερμανός κατασκευαστής έχει επιστρατεύσει μεθόδους που χρησιμοποιούνται στην ωρολογοποιία υψηλής ακρίβειας. Η ανάρτησή του είναι καρντανική με έδρανα των οποίων οι επιφάνειες τριβής χρησιμοποιούν βολφράμιο και σάπφειρο, σε μια προσπάθεια δημιουργίας ενός μηχανισμού με πολύ χαμηλές τριβές. Το στέλεχος του βραχίονα είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, μια επιλογή η οποία είναι από τις αγαπημένες των κατασκευαστών, καθώς εξασφαλίζει μικρό βάρος και μεγάλη ακαμψία. Η δύναμη αντιολίσθησης επιλέγεται εύκολα, με το σχετικό ρυθμιστικό να βρίσκεται στην βάση του βραχίονα και το άκρο στο οποίο προσαρμόζεται η κεφαλή είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο και περιστρέφεται ώστε να είναι δυνατή η ρύθμιση του αζιμουθίου. Το αντίβαρο που ρυθμίζει την δύναμη ανάγνωσης είναι έκκεντρο ώστε το κέντρο βάρους του κινούμενο μέρους του Tracer να βρίσκεται στο βέλτιστο επίπεδο.
Ο Tracer μπορεί να ισορροπήσει κεφαλές με βάρος μεταξύ 3.5 και 17 γραμμάρια, έχει συνολική μάζα 360 γραμμάρια και έχει ενεργό μήκος 9 ίντσες. Μπορεί να τοποθετηθεί σε πλατό που επιτρέπουν υπερκρέμαση 16,935 χιλιοστά, γωνία εκτροπής 25.54° και απόσταση σημείων περιστροφής (pivot to spindle) 222 χιλιοστά. Η εσωτερική του καλωδίωση χρησιμοποιεί τον αγωγό Sixstream Super Wire της εταιρίας (με μήκος 1.1m) και καταλήγει σε βύσματα RCA. Είναι διαθέσιμος σε μαύρο ή ασημί χρώμα.

info: Orpheus Audio, τηλ.: 210-5221.524, http://www.orpheusaudio.gr/, http://www.clearaudio.de/