Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Δευτέρα, 11/06/2018

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Chario Aviator: Νέα σειρά ηχείων από τον Ιταλό κατασκευαστή.




Chario Aviator: Νέα σειρά ηχείων από τον Ιταλό κατασκευαστή.
2018/06/05, [δ.τ.]

Η νέα σειρά ηχείων της Chario είναι εμπνευσμένη από την ιστορία της στρατιωτικής και πολιτικής αεροπορίας του τελευταίου αιώνα με κάθε μοντέλο της να ακούει στο όνομα κάποιου σημαντικού πιλότου ή να συνδέεται με την έννοια της πτήσης γενικότερα. Φυσικά, ο τρόπος με τον οποίο οι Ιταλοί αντιμετώπισαν την σχεδίαση των μοντέλων της σειράς είναι εξίσου ενδιαφέρων.
Η παραδοσιακή χειροποίητη κατασκευή, όπως συμβαίνει πάντα με τα ηχεία της Chario, γίνεται στην Ιταλία. Όλα τα μοντέλα της σειράς βασίζονται σε καμπίνες από φυσικό ξύλο καρυδιάς και μοριοσανίδες HDF (High Density Fiber) με πάχος που ποικίλει ανάλογα το μοντέλο από τα 20 έως 45 χιλιοστά. Το ξύλο περνάει από διαδικασία αποξήρανσης η οποία διαρκεί αρκετές εβδομάδες, καθώς οποιαδήποτε παρουσία υγρασίας θα είχε αντίκτυπο στη δομική σταθερότητα της καμπίνας καθιστώντας τη ασταθή με την πάροδο του χρόνου, όπως αναφέρει η Chario. Η στιβαρότητα της κατασκευής επιτρέπει την εκμετάλλευση περισσότερων επιφανειών της και έτσι τα ηχεία δαπέδου της σειράς Aviator διαθέτουν woofer και στην πίσω πλευρά, δημιουργώντας ένα πιο ομοιογενή και εκτεταμένο χαρακτήρα στην περιοχή των χαμηλών συχνοτήτων.
H Aviator πηγαίνει ακόμα ένα βήμα παρακάτω σε σχέση με τη σειρά Constellation, αντιστρέφοντας τη διάταξη του tweeter και του woofer ( του τουίτερ έχει τοποθετηθεί κάτω από το γούφερ) για καλύτερη χρονική ευθυγράμμιση μεταξύ των μεγαφώνων και καλύτερο προσανατολισμό του ακουστικού άξονα προς τον ακροατή. Για την απόδοση των χαμηλών συχνοτήτων χρησιμοποιείται ένα woofer με κώνο από Rohacell, από την κορυφαία σειρά της Chario, Academy, ενώ οι υψηλές συχνότητες έχουν ανατεθεί στο πολύ γνωστό tweeter T38 της εταιρίας (διαμέτρου 38mm). Η Chario αναφέρει ότι τα ηχεία της σειράς Aviator είναι “πολύ κατευθυντικά”, υιοθετώντας, προφανώς την άποψη ότι η καλύτερη απόδοση (με κριτήριο την ακρίβεια) επιτυγχάνεται όταν ο ακροατής βρίσκεται μέσα στο πεδίο άμεσης ακτινοβολίας του ηχείου, ώστε η συμμετοχή του χώρου (του οποίου τις περισσότερες φορές τα χαρακτηριστικά ανάκλασης και απορρόφησης είναι άγνωστα ή/και ανεξέλεγκτα) να ελαχιστοποιείται.
Η σειρά περιλαμβάνει, αυτή τη στιγμή, τέσσερα μοντέλα, το Ghibli (δύο δρόμων, βάσης, με γούφερ 130mm), το Nobile (δύο δρόμων, βάσης, με γούφερ 165mm), το Amelia (τριών δρόμων, δαπέδου, με μιντ 130mm και δύο γούφερ 130mm) και το μεγαλύτερο μοντέλο, Cielo, (τριών δρόμων, δαπέδου με μιντ 165mm και δύο γούφερ 165mm). Και τα τέσσερα μοντέλα χρησιμοποιούν φόρτιση bass reflex με την οπή να ακτινοβολεί προς το δάπεδο.
Η σειρά Aviator είναι είναι ήδη διαθέσιμη στην ελληνική αγορά από την Ultimate Audio, όπου και υπάρχει η δυνατότητα ακρόασης. Οι τιμές ξεκινούν από τα €2.199,- (λιανική με ΦΠΑ).

info: Ultimate Audio Video, τηλ.: 210-994.9050, http://www.ultimateaudio.gr/, https://chariohifi.com/