Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 03/04/2018

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Κορυφαία επετειακή σειρά από την Cambridge Audio.


Κορυφαία επετειακή σειρά από την Cambridge Audio.
2018/03/28, [δ.τ.]

Με την ευκαιρία συμπλήρωσης πενήντα ετών από την ίδρυσή της, η Cambridge Audio ανακοίνωσε την κυκλοφορία της κορυφαίας σειράς συσκευών Edge, η οποία βασίζεται στην παράδοση και την εμπειρία της και στοχεύει να δώσει μια νέα διάσταση στην φράση “Bρετανικός Ήχος”.
Το όνομα Edge έχει δοθεί στη νέα σειρά προς τιμήν του Gordon Edge ενός εκ των ιδρυτών της εταιρίας, π οποίος υπήρξε ο επιχειρηματικός νους πίσω από τα πρώτα βήματα της και βασικός επενδυτής για την δημιουργία του πρώτου προϊόντος της Cambridge, του ολοκληρωμένου ενισχυτή P40. Ο Edge, o οποίος έφυγε από την ζωή το 2013 σε ηλικία 76 ετών, υπήρξε μια σημαντική προσωπικότητα για το Cambridge και από τους συντελεστές αυτού που αργότερα ονομάστηκε “Το Φαινόμενο του Cambridge”, την πρώιμη, ευρωπαϊκή εκδοχή της Silicon Valley, έναν πυρήνα βιομηχανιών λογισμικού και ηλεκτρονικών ο οποίος έγινε γνωστός και ως Cambridge Cluster.
Η σειρά Edge θα είναι, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έδωσε στη δημοσιότητα η εταιρία, διαθέσιμη τον Ιούνιο και θα περιλαμβάνει, σε πρώτη φάση, τρεις συσκευές. Τον ολοκληρωμένο ενισχυτή Edge A, τον προενισχυτή/network player Edge NQ και τον τελικό ενισχυτή Edge W. Με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία, ο ολοκληρωμένος ενισχυτής θα είναι μια σχεδίαση σε τάξη "ΧΑ" (στην πραγματικότητα τάξη ΑΒ, με υψηλό ρεύμα πόλωσης) η οποία θα αποδίδει 100/200Wrms σε φορτία 8/4Ω, θα διαθέτει ενσωματωμένο USB DAC και δυνατότητα streaming μέσω Bluetooth, ο προενισχυτής θα βασίζεται στην νέα έκδοση της πλατφόρμας StreamMagic την οποία η εταιρία αναπτύσσει από το 2011 και θα προσφέρει ενσύρματη και ασύρματη συνδεσιμότητα (Ethernet/Wi-Fi και Bluetooth/Chromecast) ενώ ο τελικός ενισχυτής, Edge W, θα είναι ο κορυφαίος της εταιρίας μέχρι σήμερα, αποδίδοντας την ίδια ισχύ με τον ολοκληρωμένο και εισάγοντας μόλις 14 εξαρτήματα στο δρόμο του σήματος.

info: Audio Vision Art, τηλ.: 211-0174.708, http://www.avart.gr/, http://www.cambridgeaudio.com/