Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 04/12/2018

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Μικρό ηχείο με παθητικό ακτινοβολητή από την Buchardt Audio.


Μικρό ηχείο με παθητικό ακτινοβολητή από την Buchardt Audio.
2018/09/28, [δ.τ.]

Η Buchardt είναι μια νέα εταιρία στον χώρο των ηχείων, η οποία προσφάτως ανακοίνωσε την διαθεσιμότητα του S400, ενός κόμπακτ ηχείου βάσης/ραφιού το οποίο βασίζεται σε παθητικό ακτινοβολητή και σε έναν πολύ προσεκτικά σχεδιασμένο κυματοδηγό που βελτιώνει τα χαρακτηριστικά κατευθυντικότητάς του.
Με βάση τα όσα αναφέρει η ίδια η εταιρία, η κατευθυντικότητα του S400 έχει εξαιρετικά χαρακτηριστικά και αυτό οφείλεται στον κυματοδηγό από αλουμίνιο που έχει σχεδιάσει και τοποθετήσει γύρω από το τουίτερ και ονομάζεται “Constant Directivity Control”. Ο σχεδιασμός έγινε με βάση ιδιαίτερα προηγμένα εργαλεία προσομοίωσης και σχεδιασμού τα οποία είναι σε θέση να μοντελοποιούν τον τρόπο εκπομπής στον τρισδιάστατο χώρο. Για την συγκεκριμένη μελέτη χρησιμοποιήθηκαν πάνω από 5.000 μετρήσεις σε πέντε διαφορετικά πρωτότυπα, τα οποία βασίζονταν στο ίδιο τουίτερ θόλου 19 χιλιοστών.
Το τελικό αποτέλεσμα όλων αυτών, εκτός της σχεδίασης του κυματοδηγού, είχε καθοριστικές συνέπειες για το ηχείο συνολικά. Το S400 είναι ένα ηχείο δύο δρόμων, δύο μεγαφώνων, με το τουίτερ να βρίσκεται τοποθετημένο κάτω από το γούφερ και την μπάφλα να έχει μια μόλις διακρινόμενη κλίση δύο μοιρών. Αυτή η προσέγγιση εξασφαλίζει χρονική ευθυγράμμιση των μονάδων, ενώ η μεγάλη κατευθυντικότητα ελαχιστοποιεί και τα φαινόμενα περίθλασης από τις ακμές της καμπίνας. Η Buchardt αναφέρει ότι αυτά είναι μειωμένα κατά 90%.
Οι μεσαίες/χαμηλές συχνότητες αποδίδονται από μια μονάδα 6 ιντσών με κώνο από αλουμίνιο η οποία φορτίζεται από έναν οβάλ παθητικό ακτινοβολητή, τοποθετημένο στην πίσω πλευρά του ηχείου. Αυτή η μέθοδος φόρτισης, μειώνει, κατά την εταιρία, τα φαινόμενα συμπίεσης και αεροδυναμικού θορύβου που συνοδεύουν τα συμβατικά bass reflex, ενώ επέτρεψαν και τον σχεδιασμό μιας μικρότερων διαστάσεων καμπίνας, κατά 30%, με την απόκριση που δηλώνεται χαμηλά να είναι ιδιαίτερα αξιοπρόσεκτη (33Hz, -3dB). Η ευαισθησία του ηχείου είναι 88dB και η ονομαστική του αντίσταση 4Ω.
Το S400 είναι ήδη διαθέσιμο στο ηλεκτρονικό κατάστημα της εταιρίας, με τις τιμές να ξεκινούν από τα €2.000 (συμπεριλαμβανόμενου του ΦΠΑ).