Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Δευτέρα, 14/05/2018

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Κορυφαία Ενεργά συστήματα από την Bryston.


Κορυφαία Ενεργά συστήματα από την Bryston.
2018/01/16, [δ.τ.]

Ο γνωστός κατασκευαστής παρουσίασε -στις αρχές τις χρονιάς- μια σειρά ενεργών συστημάτων, η οποία περιλαμβάνει ηχεία, ψηφιακό crossover και τελικούς ενισχυτές της σειράς Cubed, σε μια προσπάθεια να προσφέρει λύσεις με κορυφαία ηχητική ποιότητα.
Τα συστήματα ονομάζονται, απλώς, Bryston Active και βασίζονται σε δύο μοντέλα τελικών ενισχυτών τα οποία δημιουργήθηκαν ειδικά για την συγκεκριμένη εφαρμογή, τον τρικάναλο 21B3 και τον εξακάναλο 24B3. Το κέντρο του κάθε συστήματος είναι, φυσικά, το ψηφιακό crossover, με κωδικό BAX-1. Σύμφωνα με την εταιρία, πρόκειται για κορυφαία ψηφιακή σχεδίαση με λογισμικό που έχει αναπτυχθεί για την συγκεκριμένη εφαρμογή, προσαρμοσμένο σε κάθε ένα από τα διαφορετικά ηχεία. Έχει αναλογικές εισόδους για την σύνδεση με την έξοδο του προενισχυτή και μοιράζει το σήμα σε τρεις δρόμους για την οδήγηση των ηχείων, επιτρέποντας παράλληλα στον χρήστη να επιλέξει την απόκριση που προτιμά στην περιοχή των χαμηλών συχνοτήτων.
Τα ηχεία που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο συγκεκριμένο σύστημα είναι το Model T (δαπέδου, με τρία γούφερ οκτώ ιντσών, δύο μιντ 5.25 ιντσών και δύο τουίτερ ίντσας), το Middle T (δαπέδου, με δύο γούφερ 8 ιντσών, ένα μιντ 5.25 ιντσών και ένα τουίτερ ίντσας) και το Mini T (ραφιού/βάσης, με ένα γούφερ 8 ιντσών, ένα μιντ 5.25 ιντσών και ένα τουίτερ ίντσας). Για το κάθε ηχείο η Bryston έχει πραγματοποιήσει πάνω από 300 μετρήσεις σε ανηχοϊκό περιβάλλον και έχει ενσωματώσει τα αποτελέσματα στο λογισμικό του φίλτρου. Όλα τα ηχεία είναι διαθέσιμα σε τρία φινιρίσματα, Black Ash, Natural Cherry και Boston Cherry.
Τα ηχεία μπορούν να οδηγηθούν από ένα ζευγάρι 21Β3, ένα ανά κανάλι, ενώ τα δύο μικρότερα μοντέλα μπορούν να οδηγηθούν και από τον 24B3 ο οποίος περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα κανάλια σε ένα σασί. Η εταιρία, πάντως, αναφέρει ότι το Active μπορεί να υλοποιηθεί γύρω από οποιονδήποτε συνδυασμό τελικών της (αλλά, οι δυο πολυκαναλικές εκδόσεις των Cubed θα είναι, μάλλον, οικονομικά συμφέρουσες).
Οι τιμές αναμένεται να κινηθούν στην περιοχή των 30.000 δολαρίων για ένα πλήρες σύστημα Active με ηχεία Model T και δύο 21B3, στα 20.000 δολάρια με τον συνδυασμό Middle T/24B3 και στα 18.000 δολάρια με ηχεία Mini T/24B3.

info: Solid Foundation, τηλ.: 210-956.8738, http://www.solidfoundation.gr/, http://www.bryston.com/