Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 20/02/2018

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Το Bonsai AL-5 της Ait Tight στην ελληνική αγορά.

Το Bonsai AL-5 της Ait Tight στην ελληνική αγορά.
2018/02/01, [δ.τ.]

Το ένα και μοναδικό ηχείο που παράγει ο θρυλικός κατασκευαστής, μια σχεδίαση ενός δρόμου, βάσης/βιβλιοθήκης με κόμπακτ διαστάσεις η οποία εξελίσσεται σταδιακά για πάνω από δέκα χρόνια και βρίσκεται, σήμερα, στην τρίτη της έκδοση, είναι διαθέσιμο στην ελληνική αγορά, για τους φίλους της μίνιμαλ προσέγγισης.
Η καμπίνα και η μονάδα του Bonsai AL-5 είναι σχεδιασμένες, αμφότερες, από τον Takanori Ohmura, ο οποίος υπήρξε συνάδελφος του Atsushi Miura, την περίοδο που ο τελευταίος εργαζόταν στην Luxman. Ο Ohmura επέλεξε τον ένα δρόμο, επειδή θεωρεί ότι αυτή η προσέγγιση προσφέρει μηδενικά προβλήματα φάσης και σχεδίασε το τετράιντσο μεγάφωνο του AL-5 ειδικά για το συγκεκριμένο ηχείο. Ο κώνος είναι κατασκευασμένος από πλέγμα υαλονημάτων επικαλυμμένο από συνθετικά υλικά (για τα οποία, λογικά, δεν δίνονται και πολλές πληροφορίες). Το μαγνητικό σύστημα βασίζεται σε κράμα AlNiCo.
Η καμπίνα του AL-5 έχει μικρές διαστάσεις, με πλάτος 170 χιλιοστά, ύψος 270 χιλιοστά και βάθος 220 χιλιοστά και είναι κλειστού τύπου. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνει η ίδια η εταιρία, η απόκριση του ηχείου είναι 70Hz-20kHz (-10dB) και η ονομαστική του αντίσταση 4Ω.
Για περισσότερες πληροφορίες και για να το ακούσετε, μπορείτε να επικοινωνείτε με την ελληνική αντιπροσωπεία της Ait Tight.

info: Aurion Image&Sound, τηλ.: 210-808.8902, http://www.aurion.gr/, http://global.airtight-am.net/