Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 17/07/2018

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Νέα ηχεία από την Aequo Audio.


Νέα ηχεία από την Aequo Audio.
2018/05/18, [δ.τ.]

Η Aequo Audio ανακοίνωσε προσφάτως δύο νέα ηχεία, διευρύνοντας την ήδη υπάρχουσα σειρά της τόσο προς τις χαμηλότερες κατηγορίες τιμής, με το τρίδρομο παθητικό Gladium, όσο και προς την κορυφή, με το Diluvium, τη νέα της ναυαρχίδα.
Το Gladium είναι το πρώτο ηχείο της εταιρίας το οποίο είναι πλήρως παθητικό. Διαθέτει καμπίνα με μεγαλύτερο όγκο σε σχέση με τα άλλα μοντέλα της Aequo για να κατεβαίνει χαμηλότερα, χωρίς να χρησιμοποιεί την τεχνολογία ARPEC η οποία ενσωματώνεται στα υβριδικά/ενεργά ηχεία της. Οι τρεις μονάδες που χρησιμοποιούνται έχουν αναπτυχθεί με βάση τις αντίστοιχες των Ensis και Stilla, περιλαμβανόμενου του 10ιντσου υπογούφερ (το οποίο βασίζεται στην αντίστοιχη μονάδα του Ensis) και του τουίτερ το οποίο προέρχεται από το αντίστοιχο EHDL. Η εταιρία αναφέρει ότι το ηχείο βασίζεται σε ένα “audiophile, χαμηλής τάξης φίλτρο διαχωρισμού”. Η τιμή του Gladium αναμένεται να βρίσκεται στην περιοχή των €10.000 το ζευγάρι.
Το Diluvium είναι η νέα ναυαρχίδα της εταιρίας και σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν δημοσιευθεί, αποτελεί την προσπάθειά της να να εξαντλήσει την φιλοσοφία “Octagon” (ένα μοντέλο ανάπτυξης νέων ηχείων που χρησιμοποιεί η Aequo, ήδη από την εποχή του Ensis, το 2016). Πρόκειται για μια ενεργή/υβριδική σχεδίαση, η οποία χρησιμοποιεί δύο υπογούφερ 13 και 11 ιντσών καθώς και ένα μιντ/γούφερ 8 ιντσών τα οποία φορτίζονται από μια καμπίνα κλειστού τύπου και υποστηρίζονται από την τεχνολογία ARPEC που έχει αναπτύξει η Aequo. Η τεχνολογία αυτή αφορά στην ενεργή ρύθμιση της απόδοσης του συστήματος στην περιοχή των χαμηλών συχνοτήτων με βάση την θέση του στον χώρο και τα ακουστικά χαρακτηριστικά του τελευταίου, χρησιμοποιώντας ψηφιακή επεξεργασία σήματος. Η οδήγηση των γούφερ γίνεται από τελικούς ενισχυτές με διακοπτικά στάδια εξόδου, τεχνολογίας Ncore. Η τιμή του Diluvium αναμένεται γύρω από τα €68.000.