Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Δευτέρα, 05/02/2018

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


AE1 Active από την Acoustic Energy.

AE1 Active από την Acoustic Energy.
2017/12/04, [εταιρικό website]

Καθώς τα ενεργά ηχεία φαίνεται να κερδίζουν έδαφος στις προτιμήσεις μιας δυναμικής μερίδας ακροατών, η ενεργή έκδοση του AE1 αποτελεί την φυσιολογική εξέλιξη ενός ιστορικού ηχείου, προκειμένου να ευθυγραμμιστεί με τις σύγχρονες απαιτήσεις. Και, είναι σχεδόν περιττό να αναφέρει κανείς ότι η Acoustic Energy αισθάνεται κάτι παραπάνω από άνετα στον συγκεκριμένο χώρο, καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που καταπιάνεται με την συγκεκριμένη ιδέα, με περισσότερο γνωστό εκπρόσωπο το AE22 της επαγγελματικής σειράς Pro (η οποία δεν υφίσταται πλέον) αλλά και την τρέχουσα σειρά Aego.
Το AE1 Active βασίζεται φυσικά στο κλασικό AE1 και είναι ένα δίδρομο ηχείο βάσης/ραφιού, με φόρτιση bass reflex, τουίτερ θόλου από αλουμίνιο και μιντ/γούφερ με κώνο από αλουμίνιο και επίστρωση από κεραμικό υλικό. Το τουίτερ συνοδεύεται από τον κυματοδηγό WDT που έχει αναπτύξει η εταιρία, προκειμένου να εξασφαλίσει καλύτερη συμπεριφορά εκτός άξονα και η καμπίνα με τις χαρακτηριστικά καμπυλωμένες ακμές φαίνεται να προέρχεται απευθείας από την νέα σειρά 100 και είναι διαθέσιμη σε τρία διαφορετικά φινιρίσματα (μαύρο, λευκό και φυσικό ξύλο).
Η ουσία του AE1 Active βρίσκεται, φυσικά, στο ενεργό κομμάτι του. Εδώ, η Acoustic Energy έχει χρησιμοποιήσει δύο ενισχυτές 50W ανά ηχείο (έναν ανά κλάδο συχνοτήτων δηλαδή), με στάδιο εξόδου σε τάξη ΑΒ και γραμμικό τροφοδοτικό. Το φίλτρο διαχωρισμού είναι ενεργό (προηγείται δηλαδή των τελικών σταδίων) και είναι, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η εταιρία, τέταρτης τάξης/ελάχιστης φάσης.
Ο χρήστης έχει στη διάθεσή του ρυθμιστικό στάθμης, ξεχωριστό για κάθε ηχείο, καθώς επίσης και δυνατότητα επιλογής ενίσχυσης ή αποκοπής των υψηλών και των χαμηλών συχνοτήτων κατά ±2dB, ώστε να διευκολύνεται η προσαρμογή του ηχείου σε διάφορους χώρους (και προσωπικές προτιμήσεις). Η σύνδεση με τον προενισχυτή μπορεί να γίνει είτε μέσω single ended (RCA), είτε μέσω balanced (XLR) εισόδου. Η απόκριση που δίνει η Acoustic Energy είναι 40Hz-25kHz (±6dB).

info: Βιντεορυθμός Α.Ε., τηλ.: 210-6423000, http://www.videorythmos.gr/, http://www.acoustic-energy.co.uk/