Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 24/01/2017

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


mk2: Νέα έκδοση του προενισχυτή Model 3000 της Zanden.

mk2: Νέα έκδοση του προενισχυτή Model 3000 της Zanden.
2016/12/29, [δ.τ.]

Η Zanden Audio Systems παρουσίασε, στα πλαίσια της CES, την νέα έκδοση του προενισχυτή Model 3000, με κωδικό Model 3000mk2. Η νέα έκδοση θα αντικαταστήσει το αρχικό μοντέλο και περιλαμβάνει μια σειρά από σημαντικές βελτιώσεις τόσο στο τροφοδοτικό όσο και τους μετασχηματιστές εισόδου/εξόδου.
Ο προενισχυτής Model 3000 έχει σαν βασικό γνώρισμα την έντονα μινιμαλιστική προσέγγιση σε ό,τι αφορά τα ενισχυτικά στάδια, περιλαμβάνοντας μία μόνο διπλοτρίοδο ως ενεργό εξάρτημα (5687WB). Το κύκλωμα είναι μια ειδική σχεδίαση με σταθερή (fixed) πόλωση, μια επιλογή η οποία, ομολογουμένως, είναι ασυνήθιστη για κυκλώματα προενίσχυσης που βασίζονται σε λυχνίες. Η ρύθμιση της στάθμης γίνεται με ένα κορυφαίας ποιότητας ποτενσιόμετρο της Alps, ενώ το τροφοδοτικό είναι τοποθετημένο σε ξεχωριστό σασί και περιλαμβάνει μπαταρία καθώς και ανόρθωση μέσω λυχνίας (6CA4). Ένα, ακόμη, ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του προενισχυτή είναι η χρήση μετασχηματιστών απομόνωσης/προσαρμογής τόσο στην έξοδο όσο και στην είσοδο. Η επιλογή αυτή, κατά την Zanden, εξασφαλίζει καλύτερες συνθήκες οδήγησης του τελικού ενισχυτή και χαμηλότερο θόρυβο στην είσοδο, λόγω της γαλβανικής απομόνωσης που προσφέρουν οι μετασχηματιστές.
Στην έκδοση mk2, ο προενισχυτής διατηρεί την μινιμαλιστική προσέγγισή του αλλά έχει υποστεί αλλαγές στο τροφοδοτικό (με ολική επανασχεδίαση της ανόρθωσης) καθώς επίσης και στους μετασχηματιστές οι οποίοι, στο νέο μοντέλο, βασίζονται σε πυρήνες από άμορφο μέταλλο (κοβάλτιο, εν προκειμένω) οι οποίοι έχουν πολύ καλύτερη απόδοση.
Το ποτενσιόμετρο της Alps έχει διατηρηθεί στη θέση του εξασθενητή, αλλά η Zanden χρησιμοποιεί, πλέον, ηλεκτρική οδήγηση, ώστε να είναι δυνατός ο τηλεχειρισμός της στάθμης. Ο Model 3000mk2 περιλαμβάνει ένα πλήρες τηλεχειριστήριο, το οποίο -εκτός της στάθμης- επιτρέπει την επιλογή εισόδων, την επιλογή της φάσης του σήματος και ενεργοποιεί την φίμωση, ενώ επιτρέπει και την ενεργοποίηση/απενεργοποίηση της συσκευής.
Οι δυνατότητες σύνδεσης που προσφέρει ο Model 3000mk2 περιλαμβάνουν τέσσερις εισόδους (από τις οποίες η μία balanced/XLR και οι υπόλοιπες single ended/RCA) και τέσσερις εξόδους (2 balanced/XLR και δύο single ended/RCA).

info: Audio Temple, τηλ.: 210-642.9655, http://www.audiotemple.gr/, http://www.zandenaudio.com/