Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 14/11/2017

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Edition 15: Κορυφαία ακουστικά από την Ultrasone.

Edition 15: Κορυφαία ακουστικά από την Ultrasone.
2017/11/07, [δ.τ.]

Η Ultrasone έδωσε στη δημοσιότητα λεπτομέρειες για το κορυφαίο μοντέλο ακουστικών Edition 15, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει στο τέλος Νοεμβρίου σε περιορισμένο αριθμό. Πρόκειται για το πρώτο σύστημα ανοικτού τύπου της εταιρίας που χρησιμοποιεί τις μονάδες GTC που έχει αναπτύξει η ίδια και το πρώτο που βασίζεται στην τεχνολογία S-LogicEX για την βελτίωση της στερεοφωνικής εικόνας. Τα Edition 15 θα χρησιμοποιούν ξύλο για την κατασκευή της κάψας και φυσικό δέρμα στα σημεία επαφής τους με το κεφάλι (μαξιλαράκια και στέκα).
Το πιο ενδιαφέρον σημείο των ακουστικών, πάντως, φαίνεται να είναι οι μονάδες που χρησιμοποιούν. Πρόκειται για θόλους τιτανίου με διάμετρο 40 χιλιοστών, των οποίων η επιφάνεια έχει επιμεταλλωθεί με χρυσό (Gold-Titanium Compound, εξ ου και η ονομασία GTC), μια επιλογή η οποία, κατά την εταιρία, προσφέρει μεγάλη ακρίβεια σε ολόκληρο το ακουστικό φάσμα. Στην κατασκευή της κάψας η Ultrasone έχει χρησιμοποιήσει την τεχνολογία S-LogicEX, η οποία επιτρέπει την βελτιστοποίηση της θέσης των μονάδων, ώστε να αξιοποιείται πλήρως και το εξωτερικό αυτί στην διαμόρφωση του ηχητικού πεδίου. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η εταιρία, ακτινοβολώντας τον ήχο στο πτερύγιο, αντί απευθείας στον ακουστικό πόρο, το τελικό αποτέλεσμα είναι πολύ πιο φυσικό σε θέματα στερεοφωνικής εικόνας, μειώνοντας την ιδιόμορφη αίσθηση που προκαλούν τα συμβατικά ακουστικά.
Τα Edition 15 είναι ανοικτού τύπου και έχουν απόκριση συχνότητας 5Hz-48kHz. Χρησιμοποιούν καλώδιο με δύο ζεύγη αγωγών για κάθε κανάλι, τερματισμένο σε βύσματα τύπου LEMO ώστε να είναι δυνατή η οδήγησή τους και από ενισχυτές με balanced εξόδους. τα μαξιλαράκια προσαρμόζονται μαγνητικά στον σκελετό των ακουστικών και μπορούν να αντικατασταθούν εύκολα.
Η Ultrasone έχει ανακοινώσει ότι θα κατασκευάσει μόνο 999 Editon 15, τα οποία θα είναι διαθέσιμα στο τέλος Νοεμβρίου.

info: Audio Soul Ultra, τηλ.: 6945-468.789, 210-383.9399, http://audiosoulultra.gr/, https://ultrasone.net/