Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Πέμπτη, 26/01/2017

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


ART: Νέα σειρά ασύρματων ηχείων από την Tivoli Audio.


ART: Νέα σειρά ασύρματων ηχείων από την Tivoli Audio.
2016/10/06, [δ.τ.]

Ο γνωστός κατασκευαστής παρουσίασε, λίγο πριν το τέλος της περασμένης χρονιάς, μια νέα σειρά ασύρματων ηχείων η οποία προσπαθεί να συνδυάσει την προσεγμένη αισθητική με την καλή ηχητική ποιότητα. Αυτή τη στιγμή είναι διαθέσιμα δύο μοντέλα, το Cube και το Orb, καθώς επίσης και ένα dongle (ConX) για τη ασύρματη σύνδεση οποιουδήποτε συστήματος με τα ηχεία. Με βάση τις λεπτομέρειες που δίνει η ίδια η εταιρία, τα ηχεία ελέγχονται από μια ειδική εφαρμογή και υποστηρίζουν streaming από δημοφιλείς online υπηρεσίες όπως το Spotify, το Deezer και το Tidal, αρκεί να υπάρχει διαθέσιμη μια συσκευή iOS ή Android.
Και τα δύο μοντέλα της σειράς μπορούν να χρησιμοποιηθούν είτε μεμονωμένα, είτε ως μέρος ενός συστήματος multiroom, ενώ προβλέπεται και stereo mode όταν υπάρχουν δύο ηχεία στον χώρο. Η προαιρετική, επαναφορτιζόμενη, μπαταρία τα μετατρέπει και σε φορητά. Οι καμπίνες είναι κατασκευασμένες από ξύλο, φινιρισμένο σε φυσική καρυδιά ή μαύρο/λευκό χρώμα και τον συνολικό σχεδιασμό υπογράφει ο αντιπρόεδρος της εταιρίας, Paul De Pasquale. Τα δύο μοντέλα διακρίνονται από την διαφορετική καμπίνα, σε μορφή κύβου (στο Cube) και ημισφαιρική στο Orb. Αρκετό ενδιαφέρον έχει η επιλογή που έχει κάνει η Tivoli στο ύφασμα που καλύπτει την πρόσοψη των ηχείων. Εδώ, έχει χρησιμοποιηθεί ένα ειδικό ύφασμα που κατασκεύασε η γνωστή εταιρία Gabriel από την Δανία, σε συνεργασία με την Tivoli. Το δελτίο τύπου αναφέρει ότι το αποτέλεσμα της συνεργασίας ήταν ένα προστατευτικό ύφασμα που δεν έχει επιπτώσεις στον ήχο, έχει υψηλή αισθητική και είναι πιστοποιημένο με βάση τις περιβαλλοντολογικές προδιαγραφές της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EU-Ecolabel). Στο άμεσο μέλλον θα είναι διαθέσιμα περισσότερα χρώματα και διαφορετικά υφάσματα, αναφέρει, τέλος, η Tivoli.
Τα Cube και Orb συμπληρώνονται από το ConX, μια συσκευή η οποία μπορεί να διαχειριστεί συνδέσεις Wi-Fi με αμφίδρομο τρόπο, είτε, δηλαδή, να συνδεθεί με οποιαδήποτε συμβατική συσκευή (πηγή ή ενισχυτή, μέσω μια εισόδου Line in ή μιας οπτικής ψηφιακής) και να πραγματοποιήσει ασύρματο streaming προς το οικιακό δίκτυο, είτε να συνδεθεί με συμβατικά ενεργά ηχεία (μέσω line out) και να πραγματοποιήσει ασύρματο streaming από το οικιακό δίκτυο.

info: Άποψις, τηλ.: 2310-322.155, http://www.tivoliaudio.gr/, http://www.tivoliaudio.com/