Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Πέμπτη, 27/04/2017

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Η Sony ανακοίνωσε την διαθεσιμότητα της Bravia A1 OLED 4K HDR.


Η Sony ανακοίνωσε την διαθεσιμότητα της Bravia A1 OLED 4K HDR.
2017/04/18 [δ.τ.]

Οι πρώτες μεγάλες τηλεοράσεις OLED της Sony, οι οποίες απευθύνονται στην consumer αγορά, προσφέρουν κορυφαία απόδοση του μαύρου, τη νέα τεχνολογία ήχου Acoustic Surface και μοναδικό σχεδιασμό χωρίς βάση, θα είναι διαθέσιμες στην Ευρώπη τον Μάιο. Η Sony ανακοίνωσε την ημερομηνία κυκλοφορίας της σειράς, ενώ οι τηλεοράσεις είναι ήδη διαθέσιμες για προ-παραγγελία σε επιλεγμένες χώρες.
Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της εταιρίας, η σειρά Bravia A1 OLED 4K HDR προσφέρει ένα συνδυασμό της κορυφαίας ποιότητας εικόνας της τεχνολογίας OLED, του επεξεργαστή X1 Extreme τον οποίο έχει σχεδιάσει η ίδια η Sony και υποστηρίζει 4K HDR, του πρώτου υποσυστήματος ήχου Acoustic Surface στον κόσμο και ενός πρωτοποριακού σχεδιασμού χωρίς βάση.
Με πάνω από 8 εκατομμύρια εικονοστοιχεία, τα οποία εκπέμπουν φως (σε αντίθεση με τα εικονοστοιχεία των τεχνολογιών LCD/LED τα οποία απλώς ελέγχουν την ροή του φωτός), η σειρά OLED A1 προσφέρει μια σημαντικά εμπλουτισμένη οπτική εμπειρία, με κορυφαία απόδοση του μαύρου, πλούσια και ζωντανά χρώματα, δυναμική αντίθεση, εικόνα χωρίς θόλωση και μια ευρεία γωνία θέασης, αναφέρει η εταιρία. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Sony ήταν η πρώτη που εισήγαγε την τηλεόραση OLED στην αγορά, το 2007, με το μοντέλο XEL-1, μια τηλεόραση με οθόνη 11 ιντσών, η οποία αποτελούσε σημαντικό επίτευγμα για την εποχή της.
Εκμεταλλευόμενη τη δομής της OLED η οποία δεν απαιτεί πηγή οπίσθιου φωτισμού, η Sony ανέπτυξε μια νέα τεχνολογία, την Acoustic Surface, όπου ολόκληρη η οθόνη αποτελεί την ηχητική πηγή, επιτρέποντας την ενοποίηση της εικόνας και του ήχου, σε αντίθεση με τις συμβατικές επίπεδες τηλεοράσεις, όπου ο ήχος εκπέμπεται από το κάτω μέρος ή από τις πλευρές της συσκευής. Η εφαρμογή της τεχνολογίας Acoustic Surface επιτρέπει μια νέα προσέγγιση στο design της σειράς Α1, χωρίς εμφανείς βάσεις ή ηχεία. Το καβαλέτο στήριξης κρύβει ένα ισχυρό subwoofer και ένα σύστημα διαχείρισης καλωδίων που μπορεί να διπλωθεί προς τα μέσα, πίσω από την τηλεόραση, για τοποθέτηση σε τοίχο.
Η νέα σειρά υποστηρίζει προβολή υλικού HDR (High Dynamic Range) και ο επεξεργαστής εικόνας 4K HDR X1 Extreme βελτιώνει την ακρίβεια του χρώματος, την αντίθεση και την ευκρίνεια, ενώ παράλληλα υποστηρίζει HDR10, HLG και Dolby Vision (μέσω αναβάθμισης του firmware η οποία θα πρέπει να αναμένεται μέχρι το τέλος του χρόνου).
Οι νέες Bravia υποστηρίζονται από την τεχνολογία Android, η οποία φέρνει ταινίες, τηλεοπτικές σειρές και εφαρμογές στο σπίτι, διευκολύνοντας την παρακολούθηση συμβατικής και καλωδιακής τηλεόρασης, το download περιεχομένου ψυχαγωγίας και τη χρήση της τηλεόρασης ως παιχνιδομηχανή. Οι λάτρες των τηλεοράσεων μπορούν να απολαύσουν επιτυχημένες σειρές και διαχρονικές ταινίες από το Google Play, το Netflix, το Amazon Video, το YouTube και άλλες διαδικτυακές υπηρεσίες παροχής περιεχομένου.
Η σειρά Bravia A1 OLED 4K HDR θα περιλαμβάνει το μοντέλο KD-65A1 (65 ιντσών) και το μοντέλο KD-55A1 (55 ιντσών), τα οποία θα είναι διαθέσιμα στις αρχές Μαΐου 2017.

info: Sony Hellas, τηλ.: 801.11.92000, http://www.sony.gr/