Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Πέμπτη, 02/03/2017

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net


Streamer στη σειρά Moon της Simaudio.

Streamer στη σειρά Moon της Simaudio.
2017/02/15, [εταιρικό website]

Η νέα συσκευή ονομάζεται Neo MiND (από το Moon intelligent Network Device) και, σύμφωνα με την εταιρία, προσφέρει τον καλύτερο τρόπο να streamάρει κανείς αρχεία ήχου στο σύστημά του, είτε αυτά βρίσκονται σε τοπικούς πόρους του οικιακού δικτύου, είτε στο διαδίκτυο. Η Simaudio αναφέρει ότι ο χειρισμός της συσκευής μπορεί να γίνει από smartphones και tablets που τρέχουν iOS ή Android.
Το Neo MiND διαθέτει μόνο ψηφιακές εξόδους (Toslink, S/PDIF και AES/EBU) και για να χρησιμοποιηθεί θα πρέπει να συνδεθεί σε έναν DAC ή, έστω, στην ψηφιακή είσοδο ενός προενισχυτή ή ολοκληρωμένου ενισχυτή. Διαθέτει, επιπροσθέτως, δυνατότητα ασύρματης ζεύξης με media players (μέσω Bluetooth/aptX) για όσους θέλουν να χρησιμοποιήσουν το κινητό ή το tablet τους ως πηγή. Η συσκευή υποστηρίζει σύνδεση SimLink, έναν δίαυλο ελέγχου που έχει αναπτύξει η Simaudio ο οποίος επιτρέπει τον κεντρικό έλεγχο όλων των συσκευών της σειράς Moon σε ένα σύστημα, χωρίς την χρήση τηλεχειριστηρίου υπερύθρων. Ο έλεγχος περιλαμβάνει και την ρύθμιση της στάθμης και γίνεται μέσω ειδικής εφαρμογής (MiND app). Στην πρόσοψη του Neo MiND υπάρχουν ενδεικτικά led για το sampling rate και την ενεργοποίηση του Bluetooth.
Η συσκευή υποστηρίζει streaming από πόρους του δικτύου που είναι συμβατοί με UPnP και DLNA 1.5 και μπορεί να κατεβάσει διαδικτυακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς μέσω της υπηρεσίας TuneIn. Το media player υποστηρίζει playlists και αναπαραγωγή αρχείων χωρίς κενά (σε περίπτωση που μια μουσική σύνθεση αναπτύσσεται σε περισσότερα του ενός τρακ). Είναι συμβατή με όλα τα δημοφιλή φορμά, περιλαμβανόμενων των WAV, FLAC, FLAC HD, AIF, WMA-9 και ALAC (καθώς και των κλασικών απωλεστικών MP3/Ogg) και μπορεί να διαχειριστεί streams μέχρι 24bit192kHz.
Η σύνδεση με το οικιακό δίκτυο και το διαδίκτυο μπορεί να γίνει είτε ασύρματα, μέσω WiFi (IEEE 802.11 b/g/n), είτε ενσύρματα μέσω Ethernet (100Base-T/RJ45). Το σασί της συσκευής είναι το κλασικό “μισού πλάτους” της Simaudio και είναι διαθέσιμο σε μαύρο χρώμα.

info: Audio Evolution, τηλ.: 210-959.6288, http://www.audioevolution.gr/, http://www.simaudio.com/